Vijesti / Sport
Sport
TIHOMIR GRGIĆ: 'Medalja nam je došla u pravo vrijeme'

TIHOMIR GRGIĆ: 'Medalja nam je došla u pravo vrijeme'

Treće kolo svjetske Karate 1 Premiere Leaque  održano je od 30. ožujka do 2. travnja. Organizator i domaćin drugi puta za redom bili su Ujedinjeni Arapski Emirati, grad Dubai. Okupilo se nešto preko 800 natjecatelja sa svih kontinenata.

Hrvatska delegacija ostvarila je vrijedan uspjeh osvajanjem 1. mjesta u kategoriji borbe  - 84 kilograma gdje je Ivan Kvesić nakon početnog zaostatka od 3 boda, u najljepšem meču natjecanja, ostvario pobjedu 4:3 nad odličnim predstavnikom Rusije. Anđelo Kvesić osvaja 3. mjesto u kategoriji + 84 kilograma u borbama.Jedinu ekipnu medalju ponovo donosi reprezentativna ekipa seniorki u sastavu: Kiuk Vlatka, Mihaela Petrović i Nika Jukić, predvođena iskusnom trenerskom palicom trenera Karate Centra Šenkovec  i izbornika i trenera reprezentacije Hrvatske u katama prof. Tihomira Grgića.  U borbi za finale naša ekipa gubi od kasnijih pobjednica ekipe Italije (višestruke osvajačice svjetskih i europskih odličja ), a u meču za treće mjesto odlična izvedba i prezentacija  kate Godyu shiho sho  i zaslužena pobjeda nad reprezentativnom ekipom Rusije.

„Ova medalja nam je trebala i došla je u pravo vrijeme. Već dva mjeseca smo konstantno na natjecanjima i bilo je i loših trenutaka naše forme, i umora od putovanja, i sudačkih nepravdi,  i teškog ždrijeba, ali ovdje se sve poklopilo i na zadnjem turniru prije odlaska na Europsko prvenstvo u Tursku od 4 . do 7. svibnja uspijevamo osvojiti medalju u najjačoj svjetskoj karate ligi.Svakako je to odlična motivacija za narednih mjesec dana gdje nas, već tradicionalno, očekuju završne pripreme u Daruvarskim Toplicama. Na njima ćemo pokušati  ispraviti sve uočene nedostatke i maksimalno spremni nastupiti na prvenstvu Europe u turskom Kocaeliju. Nakon jednog slobodnog dana i opuštanja u znamenitostima ovog zaista posebnog grada nastavljamo dalje sa svakodnevnim treninzima.Rezultat na europskom ne bih prognozirao, ali ako odradimo natjecanje na razini treninga onda smo svakako u igri za najviša odličja. Uostalom 5. mjesto sa zadnjeg prvenstva svijeta dovoljno govori o našoj kvaliteti.“

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!