FILIP UDE: ‘Optimističan sam, nikad nisam godinu tako dobro započeo’

Hrvatska gimnastička reprezentacija na konferenciji za medije uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Rumunjskoj najavila je očekivanja od smotre najboljih gimnastičara starog kontinenta.

Filip Ude i Robert Seligman dvojica od šestero naših reprezentativaca govorila su o svojim očekivanjima na prvenstvu koje će od 18. do 23. travnja biti održano u trećem najvećem rumunjskom gradu Cluj – Napoci.

31-godišnji Čakovčanin Filip Ude rekao je kako prije svega očekuje da dobro odradi vježbu, a onda rezultat neće izostati.

Govoreći o o odličnom početku sezonu, u kojoj je na turniru Svjetskog kupa u Bakuu osvojio broncu te izborio finale u Dohi, kazao je kako je to najbolji početak godine u karijeri.

‘Nikad nisam godinu tako dobro započeo. Imao sam malo nesreće u Dohi pa bi početak bio još bolji’ izjavio je Ude i dodao kako u Rumunjsku ide pun optimizma.

Sličnog raspoloženja je i Filipov trener Igor Kriajimski koji je kazao kako očekuje finale, a u finalu ima visoki cilj.

‘Ne idemo u Cluj – Napocu kao statisti, idemo pokazati što znamo, što smo pripremili i što znamo. U sportu je bilo što 100 posto garanitirati nemoguće, ali nadamo se najboljem’, poručio je Kriajimski.

Vladimir Mađarević, predsjednik Tehničkog odbora sportske gimnastike HGS-a rekao je kako su naši gimnastičari svojim dosadašnjim rezultatima postavili ljestvicu očekivanja na visoku razinu.

Od naše gimnastičke ekspedicije očekuje barem dva ulaska u finale te jednu medalju.

‘Manje od toga ne bi bilo zadovoljavajuće, a više od toga uspjeh kojem se nadamo’ istaknuo je.

Odgovarajući na novinarsko pitanje je li moguće ponavljanje rezultata s Europskog prvenstva 2008. kada su naši gimnastičari uzeli dvije medalje (Ude srebro, Seligman broncu na konju s hvataljkama) Robert Seligman je kazao da obojica i dalje odlično rade, imaju konstantu u vrhu svjetske gimnastike te da je sve moguće.

Gimnastičari su izjavili kako će ih šok i stres koji ih je zadesio zbog sitacije s kolegom Tomislavom Markovićem učiniti još jačim te da će se zbog njega potruditi još bolje.

Na konferenciji je bio i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec koji je rekao kako je naša vrhunska gimnastika napredovala u posljednjih 9 godina.

Istaknuo je 2008. godinu kao prekretnicu, ne samo zbog osvajanja prve medalje na Olimpijskim igrama, već i zbog kontinuiteta nastupa na glavnim natjecanjima.

‘Mi na svake Igre šaljemo dvoje gimnastičara, što je za mali savez poput našeg ogroman uspjeh’ naglasio je Tkalčec.

Smatra kako je najveći problem za daljnji razvoj gimnastike u našoj zemlji nedostatak infrastrukture.

Izjavio je kako premalo sredina ima specijalizirane gimnastičke dvorane, ali to je na jedinicama lokalne samouprave da riješe.

Konferencija je iskorištena i za najavu Svjetskog kupa koji će 20. i 21. svibnja biti održan u Osijeku.

Kvalifikacije Europskog prvenstva u Rumunjskoj na rasporedu su u srijedu 19. travnja, a finala, nadamo se s našim gimnastičarima u njemu, u subotu 22. travnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije