Vijesti / Sport
Sport
MIHAEL BREZNIK: 'Sadašnji format 3. HNL istok nas ne zanima'

MIHAEL BREZNIK: 'Sadašnji format 3. HNL istok nas ne zanima'

U Nogometni klub Polet Sveti Martin na Muri uputili smo dva pitanja tajniku Mihaleu Brezniku vezana uz sanaciju igrališta te planira li klub koji je uvjerljivi lider Međužupanijske nogometne lige Čakovec - Varaždin iduće godine zaigrati u višem rangu.

eMedjimurje: Kakvi radovi su trenutno u tijeku u Svetom Martinu na Muri,do kada ćete igrati u Jurovcu?
Breznik: Na glavnom terenu Nogometnog kluba Polet ovih dana se radi na sanaciji travnjaka. Prije dva tjedna travnjak je tretiran sredstvima kako bi se potpuno uništila stara trava te se radila dodatna drenaža na igralištu i dodatno podzemno navodnjavanje. Ovih dana kreće skidanje sloja trave i zemlje, poravnanje igrališta kako bi se dobio savršeno ravan teren i nakon toga ide postavljanje novih busena trave koji će se postaviti na prethodno pripremljenu podlogu.Radove izvodi tvrtka koja je radila i prošlogodišnju sanaciju travnjaka za dolazak Hrvatske A nogometne reprezentacije, a radovi se financiraju sredstvima Općine Sveti Martin na Muri, Toplica Sveti Martin, donacijama sponzora kluba i sredstvima Nogometnog kluba Polet. Svima njima od srca zahvaljujemo kao i našem glavnom sponzoru tvrtki Promming d.o.o. Ovom prilikom također treba spomenuti i zahvaliti simpatizerima i navijačima NK Polet koji također sudjeluju u sponzoriranju radova i nove trave.Sanacija travnjaka trebala bi završiti, ako će svi radovi ići svojim tokom, do 6. svibnja, a prva utakmica na saniranom travnjaku trebala bi biti susjedski derbi između NK Polet i NK Rudar iz Murskog Središća. Do tada seniori Poleta svoje  domaće utakmice igraju na igralištu NK Bratstvo iz Jurovca kojima ujedno i zahvaljujemo na ustupljenom terenu.eMedjimurje: S obzirom da imate 10 bodova više od Varteksa, ako osvojite naslov prvaka što je realna opcija, planirate li naredne sezone igrati u 3. HNL istok?
Breznik: U slučaju kada bi osvojili naslov prvaka MŽNL ČK-VŽ što mislim da je realna opcija pošto imamo deset bodova više od prvog pratitelja NK Varteks, imat ćemo mogućnost plasmana u višu ligu, ali ne planiramo sljedeće sezone 2017./2018. se natjecati u 3. HNL istok.

Sadašnji format 3. HNL istok nas ne zanima, jer iziskuje prevelika financijska sredstva, profesionalni pristup natjecanju i duga putovanja na utakmice, a svi naši igrači, trener i ostali djelatnici u klubu rade i na taj način se nebi mogli natjecati u sadašnjem formatu. Ukoliko se narednih sezona vrati prijašnji model s pet trećih liga i vrati se 3. HNL Sjever, a mi ćemo narednih sezona imati mugućnost plasmana tada bi se odlučili na taj korak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!