Vijesti / Sport
Sport
KARATE CENTAR ŠENKOVEC Mlađe kadetkinje državne prvakinje

KARATE CENTAR ŠENKOVEC Mlađe kadetkinje državne prvakinje

Održano je prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste u katama u Novigradu. Na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske iz Karate centra Šenkovec nastupili su Stela Horvat u konkurenciji mlađih kadetkinja u katama, Inga Grgić u konkurenciji mlađih kadetkinja u katama, Roko Štokić u konkurenciji mlađih kadeta u katama, Filip Balent u konkurenciji mlađih kadeta u katama i Kristian Topličanec član Karate kluba Globus u konkurenciji mlađih kadeta u katama.Prvi su svoj nastup odradili mlađi kadeti gdje su nastupila 22 natjecatelja. Roko Štokić nažalost nije uspio proći kvalifikacijske mečeve, a Filip Balent je odradio jedno od svojih najboljih natjecanja. Nakon dvije pobjede Filip je izgubio polufinalni meč, a potom gubi i meč za broncu i ostvaruje plasman na 5. mjesto. Kristian Topličanec nakon dvije pobjede gubi meč četvrtfinala,a također gubi i repasažni meč i plasiran je na 7. mjesto.U konkurenciji mlađih kadetkinja nastupilo je 28 natjecateljica. Izuzetan nastup odradila je Stela Horvat i zamalo ostala bez finala. U meču za broncu Stela s 5:0 pobjeđuje predstavnicu Finide iz Poreča i osvaja svoju prvu pojedinačnu medalju na državnom prvenstvu.

Inga Grgić je suvereno prošla kroz sve mečeve kvalifikacija pobijedivši pritom tri izravne konkurentice za naslov državne prvakinje. U finalu još jedan odličan nastup, ali uz jednu malu nesigurnost za koju su suci procijenili da je bila dovoljna za poraz i Inga osvaja 2. mjesto. Šteta jer nastup je bio odličan i najbolji njen na tom natjecanju tako da još uvijek nije jasno je li sudačka odluka adekvatna. Dok se to ne riješi Inga je ovogodišnja viceprvakinja u konkurenciji mlađih kadetkinja.
    


U ekipnoj konkurenciji mlađih kadeta ekipa u sastavu Roko Štokić, Filip Balent i  Krisitian Topličanec nezasluženo gube polufinalni meč i ostaju bez finala, ali za utjehu osvajaju 3. mjesto u konkurenciji 8 ekipa.


Ekipa mlađih kadetkinja u sastavu Stela Horvat, Inga Grgić i Flavia Paliaga u sva tri meča nisu dozvolila nikakva iznenađenja i s 5:0 suvereno osvajaju  titulu državnih prvakinja u mlađim kadetkinjama.

Ukupno gledano još jedan veliki uspjeh ekipe Karate centra  Šenkovec na državnoj sceni  gdje su  u konkurenciji 26 klubova s jednim zlatom, jednim srebrom i dvije bronce ukupno plasirani na visoko 6. mjesto. Ekipe je pripremao i vodio trener Tihomir Grgić.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!