Vijesti / Sport
Sport
PET ZLATA IZ BUDIMPEŠTE za karate selekciju Međimurske županije

PET ZLATA IZ BUDIMPEŠTE za karate selekciju Međimurske županije

U subotu je u Budimpešti održan jaki međunarodni karate turnir Elizabeth Cup Budapest 2017. na kojem je sudjelovalo preko 500 natjecatelja iz 5 država (Mađarska, Ukrajina, Austrija, Slovačka, Hrvatska). Na turniru je nastupila i karate selekcija Međimurske županije koja je osvojila ukupno 8 medalja – od čega 5 zlata, 2 srebra i 1 broncu. Uspjeh je tim veći pošto su u mlađim uzrastima standardne težinske kategorije bile spojene u samo po dvije kategorije po uzrastu, pa je većina naših mlađih natjecatelja imala mečeve sa puno višim i težim protivnicima.


Medalje su osvojili:
1. mjesto i zlatnu medalju: Ema Marčec (KK Mala Subotica) – učenice -34kg,  Nika Žerjav (KK Globus Čakovec) – ml.kadetkinje -45kg, Josip Slukić (KK Globus Čakovec) – ml.kadeti +45kg, Lucija Lesjak (KK Međimurje Nedelišće) – juniorke +59kg i ml.seniorke +68kg


2. mjesto i srebrnu medalju: Sara Novak (KK Mala Subotica) – ml.kadetkinje -45kg, Elena Kečkeš (KK Globus Čakovec) – kadetkinje -54kg


3. mjesto i brončanu medalju: Ana Filipović (KK Mala Subotica) – ml.kadetkinje +45kg


Odlične nastupe zabilježili su i Emily Beti (učenice +34kg), Nikola Topličanec (učenici -38kg) i Lovro Farkaš (ml.kadeti +45kg) koji su ostali korak do medalja osvojivši 5.mjesta.Naše natjecatelje su na turniru vodili treneri Mladen Vizinger, Dejan Slukić, Kristijan Lesjak i Filip Novak.


Ovo natjecanje je poslužilo našim karatistima kao dobra provjera za predstojeće Balkansko prvenstvo za mlađe uzraste u Istanbulu (19-21.05.2017.) i Svjetski kup za mlađe uzraste koji će se održati krajem lipnja.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!