Vijesti / Sport
Sport
TIJANA TKALČEC iznenađena dobrim rezultatom nakon povratka u gimnastiku

TIJANA TKALČEC iznenađena dobrim rezultatom nakon povratka u gimnastiku

Povratak jedne od najboljih hrvatskih gimnastičarki u natjecateljske vode prošao je odlično. Tijana Tkalčec na turniru FIG World Challange cupa Slovenia 2017. u Kopru osvojila je peto mjesto u preskoku, potvrdivši time rezultat iz kvalifikacija.

U subotnjem finalu dobila je 13.450, nešto slabiju ocjenu nego iz kvalifikacija (13.500), ali 28-godišnjakinja nije krila oduševljenje nastupom. Po dolasku u svoj Čakovec izjavila je kako je jako zadovoljna rezultatom, pogotovo kada se uzme da dvije pune godine nije nastupala.

- Iznenađena sam ovako dobrim rezultatom jer još nisam dovoljno fizički spremna da bi mogla tri dana u nizu nastupati na visokom nivou. Da mi je netko prije nastupa ponudio samo plasman u finale odmah bih prihvatila, ali ovo je bilo iznad svih očekivanja - izjavila je Čakovčanka. Govoreći o reakcijama na njezin nastup nije mogla ne spomenuti zadovoljnog trenera Igora Kriajimskog.

- Jako dugo ga nisam vidjela ovako sretnog i veselog - naglasila je i ujedno se zahvalila njemu, ali i trenerima Mariu Vukoji i Tatjani Goverdovskajoj rekavši kako su oni vjerovali više u nju nego ona sama. Veliku podršku dali su i roditelji te dečko Karlo, za kojeg je istaknula kako je posljednjih mjeseci imao velikog razumijevanja.

Tkalčec se osvrnula i na reakcije kolegica iz svjetskog gimnastičkog vrha. - Cure iz Slovenije, Slovačke, općenito iz zemalja u okruženju bile su vesele kada su me vidjele i istinski su se radovale mojem uspjehu. Drago mi je da je gimnastika ostala onaj isti, neiskvaren sport u kojem nema ljubomore i gdje su sportaši prije svega veliki prijatelji - rekla je.

Veliki povratak najbolje svjetski rangirane preskokašice iz 2010. i 2011., koji je bio pripreman u tajnosti u Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan, tako je prošao i više nego dobro. Sada slijedi kratki odmor i put prema Osijeku gdje je 20. i 21. svibnja na rasporedu turnir Svjetskog kupa.

- Tamo će biti još jača konkurencija. Pokušat ću još malo doraditi izvedbu skokova , a uz malo sreće sve je moguće. Mogu imati dobar dan i napraviti odličan posao, a mogu imati i loš, to je jedna od draži gimnastike. I zbog svega toga iznimno mi je drago što sam se vratila u ovaj sport - zaključila je Tijana Tkalčec.

Čakovečka gimnastička karavana put grada na Dravi i 'Osijek Žito kupa' kreće u srijedu 17. svibnja. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!