SPORTSKI VIKEND Podržite danas Juricu Pavlica u Donjem Kraljevcu

Finale kvalifikacija za Europsko speedway prvenstvo se vozi na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu. CHALLENGE, kako se naziva, jer jest pravi izazov, održat će se u subotu u 19 sati. Domaći predstavnik, 27-godišnji Jurica Pavlic, europski prvak 2007. te juniorski viceprvak svijeta 2009. godine, velika nada svjetskog speedwaya, ni ove godine neće imati laku konkurenciju i zato mu je potrebna vaša podrška s tribina.

U 1. HNL za žene došli smo do 16. kola. Trnava kod kuće dočekuje Lepoglavu u nedjelju u 13:30 sati, dok je Katarina Zrinski domaćin Neretvi u subotu u 11:00 sati.

U 3. HNL istok u subotu u 28. kolu Međimurje na stadionu Mladosti u Čakovcu od 17:00 sati dočekuje Osijek II. Radi se o derbiju kola u kojemu lider Međimurje s 55 bodova očekuje trećeplasirane Slavonce koji imaju 49 bodova.

U MŽNL u subotu u 17:00 sati imamo međimurski derbi lidera i prvaka Poleta (SMnM) i četvrtog Nedelišća. U isto vrijeme još će igrati Podravina i Plitivica (G). U nedjelju u 17:00 sati igrat će Pušćine – Mladost Komet, Nedeljanec – Sloboda (S), Zadrugar – Međimurec, Jalžabet – Rudar, Novi Marof – Sloga (Č) i Varteks – Zelengaj.

U 1. ŽNL pola utakmica se igra u subotu i pola u nedjelju. Subotnji parovi od 17:00 sati su Mladost (Pal.) – Spartak, Centrometal – Naprijed, Omladinac (NSR) – Galeb i Hodošan – Jedinstvo (GM), dok će u nedjelju igrati Dinamo (D) – Polet (P), Mladost (SM) – Graničar (K), Trnava – Mladost (I) i BSK – Sloga (Š).

U 2. ŽNL skupina A u subotu su dva derbija. U Palovcu igraju lider Dinamo i drugi Podturen. Palovčani imaju 70 bodova, a drugi Podturen 63. Drugi derbi je susjedske narave, u Savskoj Vesi igraju Bratstvo i Strahoninec. U nedjelju igraju Jedinstvo (NSD) – Croatia, Dubravčan – ČSK, Dubrava – Kraljevčan 38, Drava (DM) – Omladinac (DS), Mladost (D) – Borac PMP i Budućnost (M) – Vidovčan.

U 2. ŽNL skupina B u subotu posljednji Vučetinec dočekuje šestu Muru. Nedjeljni susreti su Zasadbreg 77 – Mali Mihaljevec, Donji Koncovčak – Bratstvo (J), Hajduk (B) – Plavi (Pek.), Sloboda (M) – Trnovec, Sokol – Šenkovec, Pobjeda – Venera PMP i Omladinac (M) – Hajduk Vindija (Š).

U 3. ŽNL u nedjelju igraju Mladost (S) – Otok, Draškovec-Geothermae – Radnički, Borac (DH) – Drava (K), Torpedo – Parag i Jadran – Bratstvo (P). Budućnost (P) i Napredak su slobodni.

Pred nama je peto kolo šahovskih liga. Najava 5. kola 4. šahovske lige: ŠK Goran Lopatinec – ŠK Miklavec, ŠK Stridon II Štrigova – ŠK Gardinovec, ŠD Varaždin – ŠK Strahoninec, ŠŠK Mladost Var. Toplice – ŠK Sloboda II Mihovljan i ŠK Gornji Mihaljevec – ŠK Pretetinec. Najava 5. kola 4. šahovske lige: ŠK Mursko Središće – ŠU Metalac Ladanje Donje, ŠK Lepoglava – ŠK Čakovec, ŠK Dinamo – ŠŠK Marof Novi Marof, ŠK Prelog – ŠK Sloboda III Mihovljan i ŠK Gornji Mihaljevec II – ŠK Nikola Zrinski G. Kuršanec.

Jedna od najbrojnijih i najpopularnijih biciklističkih utrka u ovom dijelu Hrvatske je sigurno Priločki maraton, koji ove godine slavi deveti rođendan. Riječ je o teškoj utrci koja je mješavina ceste, makadama, teških uspona i dugih ravnih dijelova. Priločki maraton je najbrojnije natjecanje u organizaciji BK Prelog. Zbog teške organizacije članovi kluba daju sve od sebe kako bi se utrka duga gotovo 180 km odvozila što bezbolnije. Utrka se vozi sa startom u Prelogu, prvom kontrolnom točkom na vrhu Kalnika, zatim drugom kontrolnom točkom na vrhu Ivanščice te četvrte kontrolne točke na najvišem vrhu Međimurja, Mohokosu s ciljem u Prelogu. Već dvije godine vozi se i mali maraton s dvije kontrolne točke na vrhu Kalnika i Drenovcu. Organizacijom ovakvog maratona dugog 80 km s manjom visinskog razlikom daje se prilika i nešto slabije spremnim biciklistima. Prijave se primaju do samog starta u subotu u 8:00 sati.

Dva odgođena Športko druženja održat će se u subotu od 11:00 sati u dvorani 1. OŠ Čakovec. Na rasporedu će biti tenis i Kros mama, tata trčimo zajedno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije