NIKOLA POKRIVAČ (31) ‘Borim se za život, bolest mi se vratila…’

Nikola Pokrivač nije dobro. Bivši igrač Varteksa, Dinama, Monaca, Red Bull Salzburga, Intera, Rijeke, Šahtar Karagandija i Slaven Belupa posljednje tri godine živi pravu dramu u najvažnijoj, životnoj utakmici.

U kolovozu 2015. godine rođeni Međimurec je obolio od klasičnog Hodgkinova limfoma, nakon čega je prošao brojne kemoterapije, pa se u dresu Slaven Belupa pokušao vratiti nogometu…

Ova priča ipak nije sretno završila. Pokrivaču se u kolovozu 2016. godine vratila teška bolest, nakon čega je opet morao na kemoterapije, pa i autolognu transplantaciju matičnih stanica, kad je sam sebi donirao stanice.

‘Bolest, što je sad to?!’

Hrvatski se nogometaš u siječnju 2017. godine još jednom vratio u Slaven Belupo, no u svibnju je saznao zastrašujuću vijest – neugodna se bolest još jednom vratila…

– Nešto me mučilo i otišao sam k liječniku. Kad su mi rekli dijagnozu, svijet mi se srušio. Za bolest sam saznao slučajno jer sam nekoliko dana prije toga prošao liječnički pregled u Maccabiju, koji nije pokazao ništa – rekao je Pokrivač i nastavio:

– Moja prva reakcija bila je: ‘Što je sad ovo?’. Praktički nikad nisam imao ni ozljedu, a sad se moram boriti za život!, pišu 24sata.

Životna drama bivšeg reprezentativca Hrvatske tako se nastavlja, Pokrivač je opet u fazi dobivanja kemoterapije te mu je sad potrebna još jedna transplantacija. I to transplantacija matičnih stanica od podudarnog darivatelja. Kojeg, nažalost, nije uspio pronaći u krugu svoje obitelji, koja se, naravno, testirala prva.

Transplantacija matičnih stanica od podudarnog darivatelja jedina je preostala opcija liječenja hrvatskog nogometaša, koji se već tri godine bori s teškom bolesti, a jedino pronalaskom podudarnog može se jednom zauvijek riješiti neugodne bolesti.

Igrao i na EP-u

I nastaviti mirno živjeti u krugu svoje obitelji – sa suprugom Katarinom i kćeri Nikom. Malena Nika rođena je 26. listopada 2014. godine, tako da Nikola veliku bitku s limfomom vodi još otkad je njegova kći bila beba.

Nikola Pokrivač u reprezentativnoj karijeri ostvario je 15 službenih nastupa, bio i član nacionalne vrste na Europskom prvenstvu 2008. godine u Austriji i Švicarskoj, za koju je u svakom trenutku davao sve od sebe, javljaju 24sata.

U dresu zagrebačkog Dinama osvojio je po dva naslova prvaka i Kupa Hrvatske, a i s Rijekom je osvojio nacionalni kup. Do inozemnog trofeja Nikola je stigao u dresu Red Bull Salzburga, s kojim je u sezoni 2009/2010. osvojio prvenstvo Austrije…

O svim detaljnijima informacijama, pa i o mogućnosti pomoći, ako to bude potrebno, obitelj Pokrivač idućih će dana obavještavati u medijima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije