GIMNASTIKA Tijana Tkalčec i Antonio Vuk prvaci države

Nacionalni gimnastički centar ATON u Nedelišću, protekle subote (10. lipnja 2017.) ugostio je najbolje hrvatske gimnastičare i gimnastičarke u kategoriji juniora i seniora.

Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan još jednom je bio domaćin Prvenstva Hrvatske u sportskoj gimnastici i još jednom je uspješno položio organizacijski ispit. No, osim na tom planu, klub je uspjeh doživio i na spravama.

Naime, članovi kluba okitili su se s čak devet medalja, od čega s dva zlata. Velike borbe vodile su se na svim spravama, no najžešće je bilo na ženskom preskoku i muškom konju s hvataljkama. Tijana Tkalčec nakon povratka na svjetsku scenu uspješno je odradila i državno prvenstvo na preskoku te se još jednom okitila titulom prvakinje države na svojoj najdražoj spravi.

Robert Seligman na konju s hvataljkama rutinski odradio nastup bez svog najžešćeg konkurenta Filipa Udea koji je zbog rođenja kćeri Eve uzeo kratku pauzu od natjecanja. Od naših natjecatelja Antonio Vuk je odlično odradio posao na preskoku, te postao juniorski prvak Hrvatske, kao i David Đuran na preči.

Đuran je tome dodao i srebra na preskoku, karikama i ručama. Marko Sambolec pokazao je možda najtežu vježbu od svih naših juniora, ali ga je savladala trema, pa se morao zadovoljiti broncom na konju s hvataljkama. Sabina Hegeduš imala je svoj prvijenac na seniorskoj sceni na gredi i parteru, ali ne s puno uspjeha. No, nakon ozljede i terapija dobro što se vratila među gimnastičku elitu.

Već slijedeći vikend na rasporedu je sisački gimnastički vikend (pojedinačno PH za mlađe kategorije, te 2. kolo KUP-a Hrvatske-regija sjever) na kojem će nastupiti više od 20-ak gimnastičkih nada i potencijalnih nasljednika Tijane i Filipa od kojih se tradicionalno očekuju odlični rezultati. Marko Sambolec pak će s reprezentacijom nastupiti na jakom međunarodnom turniru u Budimpeštu u sklopu priprema za EYOF.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije