ZAPOČELI LJETNI sportski kampovi ‘Svaki tjedan sport jedan’

>> ZAPOČELI LJETNI sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan”

Zajednica sportskih udruga Čakovca i Grada Čakovec već 13. godinu zaredom organiziraju Ljetne sportske kampove Svaki tjedan sport jedan. Ovo ljeto će čakovečki osnovnoškolci u ponudi imati rekordna 22 sportska kampa, a prvi na rasporedu su kampovi iz plivanja, kickboxinga i košarke.



Tradicionalni veliki odaziv bio je kamp iz plivanja, za čiju provedbu je zadužen Čakovečki plivački klub. Predsjednik ČPK-a Goran Kolarić je rekao kako se prvom danu kampa odzvalo 150-tinjak đaka. ‘S njima dva sata rade profesori TZK, ujedno i treneri u klubu’, naglasio je Kolarić i dodao kako će u preostala tri dana kampa (četvrtak je praznik i kampovi se ne održavaju) polaznici biti podijeljeni u dvije grupe.

Prva grupa, učenici od 1. do 3. razreda na bazenima će biti od 8 do 10 sati, a druga grupa, koju čine učenici od 4. do 8. razreda od 10 do 12. Govoreći o tome što polaznici rade dva sata na kampu, Kolarić je kazao kako u prvom satu poboljšavaju tehniku i plivačke sposobnosti, a u drugom kroz razne igre nadograđuju znanje te im je na kraju ostavljeno i malo slobodnog vremena. Poseban program provodi se s neplivačima u bazenu namijenjenom samo njima.



U sportskoj dvorani 1. OŠ Čakovec paralelno se održava i kamp iz kickboxinga kojeg provodi Kickboxing klub 300. 20-tak učenika pod budnim nadzorom trenera uči i saznaje nešto novo o ovom borilačkom sportu.

U poslijepodnevnim satima, od 17 do 19, također u dvorani 1. OŠ Čakovec na rasporedu je i kamp iz košarke kojeg organizira KK Međimurje.

Kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije