ZAMJENIK ŽUPANA svečano otvorio teniski turnir Marin Šuica Junior Open

Teniski klub Franjo Punčec svojim se kontinuiranim aktivnostima etablirao u klub prepoznatljiv diljem Hrvatske, ali i šire.

Škola tenisa koja djeluje unutar kluba profesionalnim i stručnim pristupom odgaja i stvara vrhunske sportaše i trenere prepoznate na europskoj i svjetskoj razini.

Jedan od najistaknutijih tenisača koji je svoje prve sportske korake učinio upravo u najboljem međimurskom teniskom klubu, zasigurno je Franjo Punčec, po kojem klub danas nosi i ime, ali i Marin Šuica, mladi, perspektivni međimurski igrač i jedan od najboljih juniora u Hrvatskoj i svijetu koji je tragično stradao 2010., po kojem naziv nosi najjači turnir u regiji.

Uz brojne turnire koji se organiziraju, najznačajnija su dva međunarodna uvrštena u kalendar Europske teniske federacije TENNIS EUROPE – Croatia Cup za djevojčice i dječake do 12 godina te turnir za juniorke i juniore do 16 godina, MARIN ŠUICA JUNIOR OPEN. Isti je danas i svečano otvoren na čakovečkim terenima.

‘Osim sportskog značaja, ovaj 19. po redu turnir za nas organizatore ima jednu emotivnu notu. Marin Šuica kao klinac od 6 godina svoje prve teniske korake učinio je upravo na ovim terenima te svojom upornošću, ustrajnošću i radom, do 15. stasao u vrhunskog, svjetskog sportaša. Osvajao je mnoge međunarodne turnire te na osnovu tih rezultata bio prvi igrač na europskoj Masters listi juniora do 16 godina i član hrvatske reprezentacije u kategoriji od 12, 14 i 16 godina. Generacijama koje dolaze uzor je i primjer kako se marljivim i ustrajnim radom postižu rezultati na najvećim teniskim natjecanjima’, u emotivnom je govoru rekao predsjednik TK Franjo Punčec, Josip Sabolek.

Turnir je svečano otvorio i pritom se uvodno obratio prisutnima zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

‘Puno sportske sreće i uspjeha svima želim na ovom turniru, ali i u svim budućim natjecanjima na kojima ćete sudjelovati. Svima vama, igračima, trenerima i roditeljima želim da ponesete lijepe uspomene iz našeg Međimurja, a dogodine da se ponovo vidimo na terenima Franje Punčeca i na Marin Šuica Junior open-u koji nam je na ponos’, rekao je Grivec te službeno otvorio natjecanje.

Ovo je natjecanje po broju igrača i broju država sudionica među najznačajnijim i najjačim teniskim turnirima u Europi s više od 120 natjecatelja iz 18 zemalja.

Natjecanje će potrajati sve do vikenda, finalni susreti predviđeni su za subotu, 1. srpnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije