Vijesti / Sport
Sport
KARATISTIMA GLOBUSA tri  medalje na Svjetskom kupu

KARATISTIMA GLOBUSA tri medalje na Svjetskom kupu

Od petka 30. lipnja do nedjelje 2. srpnja u Umagu se održava Svjetski kup u karateu uz sudjelovanje rekordna 2453 mlada natjecatelja (do 21 godine starosti) iz 70 država svijeta. Na svjetskom kupu u sastavu reprezentacije Hrvatske nastupaju i predstavnici Karate kluba Globus iz Čakovca i Male Subotice. Odličnim nastupima prva dva dana naši mladi karatisti okrunili su i dosad izuzetno uspješnu sezonu te su osvojili tri medalje.

Srebrnu medalju osvojio je Nikola Topličanec koji se uspio plasirati u finale u kategoriji učenika do 35kg. Brončane medalje su osvojile Tea Lena Špoljarić u kategoriji učenice do 45kg te Elena Kečkeš u kategoriji kadetkinje do 47kg. Elena je ovim rezultatom osvojila važne bodove na putu prema kvalifikacijama za svjetske olimpijske igre mladih u Buenos Airesu sljedeće godine.

Odlične nastupe zabilježili su i Kristian Topličanec, Sven Strahija i Emily Beti koji su u svojim kategorijama osvojili 5. mjesta te tako ostali korak do odličja nakon što su u zanimljivim i izjednačenim mečevima izgubili odlučujuću borbu za medalju. Nika Žerjav osvojila je 9. mjesto, a Josip Slukić i Ana Filipović izgubili su u četvrtfinalima te ostali bez borba za medalje. Nastupili su još i Sara Novak, Ema Marčec i Lovro Farkaš.

U nedjelju, zadnjeg dana Svjetskog kupa, nastup očekuje još i Filip Novak. Natjecatelje  na Svjetskom kupu vode treneri Dejan Slukić, Mladen Vizinger i Tomislav Magdalenić (koji ujedno ima i čast biti sudac na ovako važnom i velikom natjecanju).

Ovim putem iz Karate Kluba Globus zahvaljuju Gradu Čakovcu i Međimurskoj Županiji na potpori u ostvarivanju ovih rezultata.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!