INGA GRGIĆ zlatna u Umagu

Ovogodišnji, jubilarni, svjetski trening kamp u Umagu okupio je preko 1400 polaznika sa svih kontinenata i pružio doista nezaboravnu sliku svim polaznicima. Iz karate centra Šenkovec na kampu su sudjelovali Sabina Petković, Stela Horvat i Inga Grgić. Instruktori, višestruki aktualni ili bivši svjetski i europski prvaci, tri su dana nesebično prenosili svoja znanja i iskustva svim polaznicima.


Nakon kampa uslijedilo je natjecanje koje je trajalo tri dana. Na ovogodišnjem svjetskom kupu sudjelovalo je više od 2400 natjecatelja. Stela Horvat u konkurenciji mlađih kadetkinja i Sabina Petković u konkurenciji kadetkinja ovaj puta nažalost nisu uspjeli proći eliminacije.


Inga Grgić u konkurenciji mlađih kadetkinja u katama ostvarila je najveći uspjeh u svojoj dosadašnjoj sportskoj karijeri. U konkurenciji 41 natjecateljice ostvarila je ono što nikom iz Hrvatske u konkurenciji kata pojedinačno nije pošlo za rukom. Nakon pobjede 4:1 u prvom krugu, protiv predstavnice Kanade, s maksimalnih 5:0 pobjeđuje i Belgijanku, a potom i Srpkinju.


U polufinalu s 4:1 pobjeđuje odličnu i favoriziranu Talijanku Donofrio i ulazi u finale. U večernjem finalnom meču protiv Gheorghite Georgiane iz Italije odlučili su se na rizik i izrazito zahtjevnu izvedbu kate Gankaku. Inga je to odradila bez greške i s tijesnih, ali više nego zasluženih 3:2 osvaja titulu pobjednice 10. Svjetskog kupa u katama za mlađe kadetkinje.



Napokon su dočekali trenutak da nakon višestrukih titula državne prvakinje pojedinačno i ekipno Inga dokaže svoju kvalitetu i na najvišem međunarodnom nivou. Trener je Tihomir Grgić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije