KAMPOVI IZ gimnastike i šaha

>> KAMPOVI IZ gimnastike i šaha

Serijal ljetnih sportskih kampova Svaki tjedan sport jedan kojeg organiziraju Zajednica sportskih udruga Čakovca i Grad Čakovec s kampovima iz gimnastike i šaha ušao je u šesti tjedan.



Tradicionalno veliki interes vlada za kamp iz gimnastike kojeg u prostoru Macanovog doma organizira Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan. Više od 80 školaraca, od kojih neki i po prvi put, upoznali su prve gimnastičke elemente. Kako je objasnio voditelj kampa Damir Fotak polaznici su podijeljeni u šest grupa s kojima radi šest trenera koji su ili profesori tjelesne i zdrastvene kulture ili studenti kineziologije. Treneri rade na šest stanica – šest sprava na kojoj kroz 15 minutne programe polaznike uče osnovama gimnastike.



‘Osim prostora u dvorani, koristimo i vanjsko igralište Macanovog doma prije svega za zagrijavanje. Pozivam sve koji su zainteresirani da se još stignu prijaviti za gimnastički kamp. Za kamp im je potrebna prikladna odjeća (pripijene majice) te obuća (tenisice) za korištenje vanjskog terena’, rekao je Fotak i dodao kako je Zajednica za sve sudionike osigurala bezalkoholno osvježenje.



Na čakovečkom jugu pak u učionicama 2. osnovne škole Šahovsko društvo Međimurje provodi kamp iz šaha. Predsjednik ŠD Međimurje Nenad Hajdinjak kazao je kako se kampu odazvalo 40 učenika. Naglasio je kako ima njih 15 koji su članovi šahovskih klubova i koji su prošli škole šaha, dok su ostali po prvi put susreću s nekakvim vidom šahovske edukacije. Većina polaznika je iz Čakovca, ali ih ima i iz okolnih mjesta, kazao je.



‘Polaznike smo podijelili u dvije grupe. U prvoj grupi su početnici kojima se objašnjavaju osnovna pravila šaha, upoznaju se s figurama i pločom te s prvim trikovima šahovske igre. U drugoj grupi su oni napredniji koje se prvo promatra kako bi se vidjelo na kojoj je razini njihova igra i onda sukladno tome im se daju upute’, izjavio je Hajdinjak.



Ujedno je pozvao sve zainteresirane da se odazovu na besplatnu školu šaha koju ove godine ŠD Međimurje organizira svake srijede i svakog petka od 17 do 18:30 sati u na prvom katu čakovečke Streljane na adresi Športska 2. Za vjerovati je kako će nakon ovog kampa porasti broj zainteresiranih za ovu drevnu stratešku igru.



Oba kampa održavaju se svakog dana od 9 do 11 sati. Kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije