Vijesti / Sport
Sport
JUNIORKE PUNČECA treće u Hrvatskoj

JUNIORKE PUNČECA treće u Hrvatskoj

Prolaskom regionalnih kvalifikacija ženska juniorska ekipa Teniskog kluba Franjo Punčec izborila je pravo nastupa na završnici Ekipnog prvenstva Hrvatske koje je održano na terenima I Teama u Velikoj gorici. Na prvenstvu je nastupilo osam najboljih ženskih juniorskih ekipa iz teniskih klubova: HTK Zagreb, Zagi, Ponikve, TK Split 1950, Top spin, I Team 1 i 2 i Franjo Punčec.

U prvom kolu juniorke Punčeca bile su uvjerljive protiv juniorki zagrebačkih Ponikva i pobijedile rezultatom 6:0. Pobjede u pojedinačnim susretima ostvarile su Martina Bokulić, Tara Gorinšek, Antonia Ružić i Leonarda Horvat u pojedinačnim susretima i Martina Bokulić / Nika Šarić i Leonarda Horvat / Antonia Ružić u susretima parova.

U polufinalnom susretu protiv prvih nositeljica prvenstva, ekipe HTK Zagreb, Čakovčanke nisu bile bez šansi. U pojedinačnim susretima povele su Zagrepčanke 3:1, iako je rezultat mogao biti neriješen 2:2. U susretima parova svakoj ekipi pripala je po jedna pobjeda. Završni rezultat susreta 4:2 odveo je juniorke HTK Zagreb u borbu za titulu prvaka, a juniorke Punčeca u borbu za treće mjesto. U ovom susretu pobjedu u pojedinačnom susretu ostvarila je Leonarda Horvat i par Tara Gorinšek / Antonia Ružić.
    
Susret za treće mjesto protiv prve momčadi zagrebačkog I Teama, nakon velike borbe do zadnjeg poena, pripao je čakovečkim igračicama. Nakon pojedinačnih susreta rezultat je bio izjednačen 2:2, a oba susreta parova juniorke Punčeca dobile su u trećem setu rezultatom 11:9. Konačni rezultat bio je 4:2, a osvojeno treće mjesto veliki je uspjeh za čakovečku ekipu.

Ekipa Punčeca nastupila je u sastavu Leonarda Horvat, Nika Šarić, Antonia Ružić uz ovogodišnja pojačanja: Martinu Bokulić (TK Ogulin) i Taru Gorinšek (TK Ptuj).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!