DENI ŽMAK pobjednik Punčeca 2017.

>> DENI ŽMAK pobjednik Punčeca 2017.

Nedjeljnim finalnim susretom u kategoriji seniora završeno je još jedno izdanje Franjo Punčec Opena. Jedan od najznačajnijih hrvatskih teniskih turnira ove godine nije bio dio Futures serijala Međunarodne teniske federacije, ali je svejedno u Čakovec privukao neke od ponajboljih hrvatskih tenisača i tenisačica.

Za ovogodišnji turnir koji ima nagradni fond od 25.000 kuna i održavao se pod pokroviteljstvom Grada Čakovca vladao je veliki interes te je stiglo 40 tenisača i 14 tenisačica. U konkurenciji seniora slavio je Deni Žmak član TK Ogulin. U finalu je bio uvjerljiv protiv člana TK Zagi Marka sa 6:2, 6:4.

Obojica finalista pojedinačnog dijela turnira našla su se i u finalu parova, ali ovog puta nisu bili na suprotnim stranama mreže. Žmak i Ilić u finalu su sa 6:1, 6:3 nadigrali par Marić i Melša.



Kod djevojaka slavila je Zagrepčanka Dominika Turković koje je sa 6:1, 6:1 nadvisila Varaždinku Niku Svetec. U konkurenciji ženskih parova Bokulić i Matić bile su bolje od Jurković i Žužul sa 6:2 i 7:5.

Osim glavnog turnira Teniski klub Franjo Punčec organizirao je i bogat popratni sadržaj. U petak je na rasporedu bio Tenis garden party, a u nedjelju Kids day za djecu do 8 i do 9 godina starosti. U subotu pak je zajedno s čakovečkim Rotary clubom organiziran humanitarni turnir rekreativnih parova s ciljem sakupljanja sredstava za kupovinu komunikatora za osobe s komunikacijskim teškoćama u Dnevnom boravku dr. Antun Bogdan u Čakovcu.



Na tom turniru između ostalih nastupao je i Frank Punčec, sin legendarnog Franje Punčeca. Za tu priliku doletio je iz Južnoafričke Republike, a igrao je s očevim drvenim reketom. Taj reket Franjo Punčec je pred početak 2. svjetskog rata poklonio preloškom odvjetniku i spletom okolnosti završio je u rukama predsjednika Teniskog saveza Međimurja Zvonka Vertuša. Frank Punčec zajedno s čakovečkim gradonačelnikom Stjepanom Kovačem dodijelio je pehar pobjedniku Punčec Opena 2017.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije