KAMPOVI iz džuda i atletike za kraj

Kampovima iz džuda i atletike završavaju ovosezonski ljetni sportski kampovi Svaki tjedan sport jedan. Tradicionalno kamp iz atletike uvijek je u posljednjem tjednu održavanja ljetnih sportskih kampova. 60-tak osnovnoškolaraca tako se na stadionu SRC Mladost upoznaje s osnovama kraljice sportova.



Kako je objasnio voditelj kampa Aleksandar Žbulj iz Atletskog kluba Međimurje koji provodi kamp tijekom sljedećih pet dana polaznici će biti upoznati s osnovama. ‘Danas smo radili osnove trčanja, skakanja i bacanja vorteksa što je polazna točka za bacanje koplja. U ostalim danima ćemo sve to samo nadograđivati, a za petak ćemo održati jedno pravo štafetno natjecanje. To smo isprobali prijašnjih godina i pokazalo se kao puno pogodak. Mališani uživaju u cijelom kampu, a onda im je štafeta svojevrsni šlag na torti’, rekao je Žbulj.



Kamp je ujedno i prilika za upisivanje novih članova i početkom svake školske godine AK Međimurje dobiva nove mlade sportaše koji se nakon atletskog kampa žele baviti baš tim sportom.



Veliki interes vladao je i za kamp iz džuda koji se održava u maloj dvorani čakovečke streljane. Provoditelj kampa je Judo klub Zrinski, a voditelj Milivoj Bujanić je rekao kako se svaki početak učenja džuda uvijek započinje s padovima.



‘Djeca moraju znati kako pasti. To im ne koristi samo u džudu, nego i tijekom cijelog života i time se drastično smanjuju ozljede. Nakon što su apsolvirali padanje krenuli smo s tehnikama na parteru poput zahvata držanja i načina oslobađanja iz tog zahvata. Također smo odradili kretanje u stojećem položaju i osnovni gard. Pokazali smo mi i jedno bacanje. Za sada uvježbamo bacanje kada je protivnik na koljenima, a krajem tjedna ćemo savladati i kada protivnik stoji’, izjavio je. Na kampu iz džuda prvog dana pojavilo se 40-tak školaraca.



Kampovi iz džuda i atletike posljednja su dva od 22 ovogodišnja kampa koje za čakovečke osnovnoškolce tijekom ljetnih praznika organiziraju Grada Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca. Kampovi se provode 13.-tu godinu za redom, a ove godine bit će birani i ‘najsportaši’ – učenici s najviše dolazaka na kampove. Oni su tijekom ljeta sakupljali pečate s kampova, a za svoj trudi će tijekom proglašavanje najsportaša Čakovca u siječnju sljedeće godini dobiti posebne nagrade.



Kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije