Vijesti / Sport
Sport
POLICAJCI Miljenko i Mario trčali za osnivanje prve banke humanog mlijeka

POLICAJCI Miljenko i Mario trčali za osnivanje prve banke humanog mlijeka

UNICEF, Ministarstvo zdravstva i Hrvatska udruga grupa za potporu dojenju (HUGPD) pokreću osnivanje prve banke humanog mlijeka u Hrvatskoj.

Povodom ovog hvalevrijednog projekta u subotu i nedjelju (9. i 10. rujna) u Zagrebu održana je humanitarna utrka, 'Mliječna staza 2017.'. Njezin glavni cilj bio je prikupljanje novčanih sredstva za otvaranje prve banke humanog mlijeka u Hrvatskoj te podizanje svijesti o važnosti najkvalitetnije skrbi za najmlađe.

U Europi postoji više od 200 banaka humanog mlijeka. Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja u regiji koja takvu banku još uvijek nema.

U nedjelju, 10. rujna održana je glavna utrka na 5 i 10 kilometara. Na kružnoj utrci zagrebačkim ulicama sudjelovalo je oko 1600 trkača, a među njima i dvojica međimurskih policajaca. Mario Sever i Miljenko Vrbanec odvojili su nekoliko sati svog slobodnog vremena i postali trkači - humanitarci.

- U ovu akciju uključili smo se s jasnim i jedinim ciljem. Željeli smo podržati i pružiti potporu osnivanju prve banke humanog mlijeka za prijevremeno rođenu djecu koja trebaju najbolju moguću skrb - jednoglasno su zaključili naši humanitarci koji su tamo sreli i druge Međimurce koji su se uključili u akciju. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!