Vijesti / Sport
Sport
KUGLAČI ŽELJEZNIČARA spremni za prvenstvo

KUGLAČI ŽELJEZNIČARA spremni za prvenstvo

Kuglački klub Željezničar u novo prvenstvo 1. B HKL kreće u subotu, domaćom utakmicom protiv osječkog Željezničara. Utakmica se igra u subotu, od 16 sati na kuglani Mladost.

U pripremnom razdoblju kuglači Željezničara pored treninga sudjelovali su i na nizu turnira. Najprije su u Zalaegerszegu (Mađarska) osvojili 3.mjesto. Zatim su sudjelovali na turniru u Slovenskoj Bistrici koji se igra u pojedinačnoj konkurenciji. U jakoj konkurenciji gdje su sudjelovali i reprezentativci Slovenije Tomislav Tvarog bio je 5., a Franjo Gosarić 9. od 40-ak sudionika.

Najjači nastup do sada imali su prošle subote u Mariboru gdje je tamošnja Lokomotiva, povodom 65 godišnjice kluba, priredila vrlo jak međunarodni turnir na kojem su uz domaćina nastupili i kuglači Leobena iz Austrije, Lokomotive iz Ljubljane te dva mariborska kluba od kojih je Konstruktor višestruki prvak Slovenije, a i ove sezone takve su mu ambicije. U takvoj konkurenciji čakovečki je Željezničar zauzeo drugo mjesto s ukupno 3.289 srušenih čunjeva, iako nije nastupio u kompletnom sastavu.

U redovima Željezničara najbolji je bio Predrag Turk s 577 srušenih čunjeva, a zatim slijedi Tomislav Tvarog s 569. Dva Bojana, Košak i Plevnjak, su postigla isti rezultat 543, a nastupili su još Luka Hojski (534) i Franjo Gosarić (523).

U prijateljskom susretu s državnim viceprvakom Zaprešićem u utorak je Željezničar poražen na svojoj kuglani 2:8, u setovima 12:20 i u čunjevima 4478:4644.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!