Vijesti / Sport
Sport
SVJETSKO PRVENSTVO pod upitnikom?

SVJETSKO PRVENSTVO pod upitnikom?

Dobre vijesti koje su stigle iz Montreala o terminu kvalifikacijskog nastupa na Svjetskom prvenstvu pokvarile su one o zdravstvenom stanju Filipa Udea. Naime, hrvatska reprezentacija saznala je kako će u kvalifikacijama nastupati u drugoj subdiviziji što znači kako će naši gimnastičari nastupiti u 15 sati po kanadskom vremenu, odnosno u 21 po hrvatskom.

Treća subdivizija nastupa u 18 sati odnosno u ponoć po hrvatskom vremenu, što našim vježbačima, uključujući i Filipa Udea, nikako ne bi odgovaralo. No, na tu vijest nadovezala se loša – zdravstveni karton našeg najboljeg gimnastičara. 31.-godišnji Čakovčanin je nakon odličnog nastupa za vikend na Challeng cupu u Mađarskoj i osvajanju trećeg mjesta dobio virozu.

'Imam visoku temperaturu, smetnje probavnog sustava i ne osjećam se dobro', rekao je Ude. Govoreći o tome kako ne razmišlja otkazati Svjetsko prvenstvo jer je cijelo ljeto naporno trenirao i namučio se na pripremama izjavio je kako sigurno putuje u Kanadu: 'Ako treba u Montrealu ću nastupiti i s jednom rukom. Ne odustajem', poručio je.

I dok je sigurno kako će otputovati na sjevernoamerički kontinent odlazak na pripreme u Rusiju još nisu potvrđene. Filip Ude i njegova klupska kolegica Tijana Tkalčec trebaju 17. rujna otići put ruskog nacionlanog gimnastičkog centra Ozero Krugloye. Tamo bi se zadržali do 24. rujna i brusili formu zajedno s ruskom gimnastičkom reprezentacijom.

Iako će preskočiti Svjetsko prvenstvo, Tkalčec će boravak u Rusiji iskoristiti pripremajući skokove za novu sezonu kako bi sljedeće godine mogla konkurirati za finala na najvećim natjecanjima. Hoće li s njom na pripreme u Rusiju krenuti i osvajač olimpijskog, svjetskog i europskog srebra na konju s hvataljkama znat će se u nedjelju.

Svjetsko prvenstvo u Montrealu na rasporedu je od 2. do 8. listopada. Očekuje se kako će na njemu nastupiti najbolji svjetski vježbači na konju s hvataljkama osim ozljeđenog Mađara Krisztiana Berkia i nedovoljno spremnog Britanca Lousia Smitha. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!