Vijesti / Sport
Sport
ODBOJKA Centrometal na turniru u Lukavcu

ODBOJKA Centrometal na turniru u Lukavcu

Proteklog vikenda odbojkaši Centrometala nastupili su na 19. Memorijalu Elmir Elo Salihović u Lukavcu u Bosni Hercegovini. Na turniru su uz njih nastupili još domaći prvoligaš 7-Lukavac, srpski prvoligaš Spartak iz Ljiga i momčad Elini prijatelji sastavljena od ponajboljih iskusnih igrača iz cijele BIH. U prvom polufinalu Spartak je bio bolji od 7-Lukavca rezultatom 3:1.

Drugo polufinale igrali su Centrometal i Elini prijatelji. Centrometal je zaigrao u sastavu tehničar Gotal, primači Bogdanović i Juras, srednji blokeri Komosar i Ivan Novak, korektor Vincek i libero Vuk.

Bosanska momčad bolje je otvorila utakmicu i povela 9:6. Odlični u bloku bili su Brakić i Mahmutović, a u napadu Muharemović. Međimurci su dobrim servisima Vinceka i Bogdanovića preokrenuli i vodili do 18:17. No previše vlastitih grešaka iskoristila je bosanska momčad i uzela prvi set 25:20. Kao da je to potreslo momčad Centrometala jer su jako loše započeli drugi set. Prednost od četiri poena Bosanci su imali cijeli set kojeg su osvojili 25:21.

Trener Kirić u trećem setu umjesto Jurasa u igru uvodi kapetana Tomicu Posavca. I to se osjetilo u igri. Centrometal je poveo sa pet poena i na kraju s 25:19 smanjio zaostatak. No zatim se ponovio loš drugi set, Elini prijatelji su od početka značajno poveli i s 25:16 izborili finale.

U utakmici za treće mjesto trener Kirić promijenio je ekipu i šansu dao mlađim igračima. Na mjestu tehničara igrao je Karlo Novak, primača Juras, a na liberu je ušao Vedran David.

Centrometal je bolje počeo utakmicu i poveo 9:5. Veći dio seta Centrometal je vodio, zadnje 19:17. No loša igra u napadu donijela je preokret i sa 25:21 set ide 'Sedmici'. Drugi se set igra u napadu Centrometala  poboljšala, ali sada je obrana bila problem. Cijeli je set bio poravnat, na kraju kod 23:23 domaći prolaze, a potom Vincek smečira u aut za 2:0 domaćih. Treći set u igru su još ušli Marko David i Vuk. Ovu su dionicu Lukovčani nešto lakše sa 25:18 riješili u svoju korist. U finalu su igrači ekipe Elini prijatelji pobijedili Spartak 3:2.

Narednog vikenda Centrometal nastupa na turniru u Varaždinu. Bit će to prilika da se isprave dijelovi igre koji nisu bili dobri u Bosni.

TREĆA LIGA

Muška odbojkaška treća liga započinje 15. listopada. U ovoj ligi Međimurje će imati četiri predstavnika. To su Plavi iz Peklenice koje svoje utakmice igraju u Murskom Središću, zatim Totovec koji će domaće utakmice igrati u Čakovcu, te ekipe OK Nedelišće Elting i druga momčad Međimurje Centrometala koji će biti domaćini u NGC Aton u Nedelišću.

U prvom kolu Totovec dočekuje Nedelišće Elting, Centrometal  II gostuje u Ludbregu kod Poljanca, dok su Plavi slobodni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!