USPJESI KOJI RADUJU Meteorski uzlet BSK-a uz pomoć Mavre

U 1. Međimurskoj ligi vodeća ekipa prvenstva trenutno je više nego zasluženo BSK iz Belice, koji je kroz šest prvenstvenih utakmica ostvario pet pobjeda uz jedan neriješen rezultat.

Trener-igrač kluba je Danijel Mavriček iz Zbelave ne tako davno izuzetno kvalitetan nogometaš koji je igrao sa velikim uspjehom u mnogi kvalitetnim klubovima, a u Belici je tri i pol godine.

Na početku razgovora opisao nam je sportsku biografiju riječima: ‘Od desete godine započeo sam igrati nogomet u Zelengaju da bi ubrzo prešao u Varteks te tamo prošao sve uzrasne kategorije. Nakon toga prešao sam u NK Budućnoist iz Hodošana gdje sam proveo četiri prekrasne godine u kojima smo u dvije godine bili prvaci 2. lige sjever igrali zapaženo i u Hrvatskom kupu. Slijede dvije i pol godine igranja u Austriji za Stoob Burgeland te Weiz pa godinu dana u Posušju u BiH, te u prvoligašu Slaven Belupu, Podravcu iz Virja, Omladincu iz Novog sela Rok, Muri iz Murske Sobote, pet godina u Nafti iz Lendave, tri godine u Petišovcima gdje sam bio trener-igrač, godina u Čukovcu i evo tri i pol godine u Belici.’

Što Vas je privuklo na Belicu?

– Došao sam na nagovor predsjednika Željka Taradija s ciljem da postanemo respektabilan i kvalitetan klub.

Na početku bilo je uspona i padova, igrali smo s jako pomlađenom ekipom da bi slijedila kratka pauza pa bi opet na nagovor igrača, uprave zajedno s kolegom Draganom Sačerom prihvatio u desetom kolu minule sezone ekipu s kojom smo završili na sedmom mjestu na kraju prvenstva.

Kako tumačite današnje uzlazne rezultate?

– Dvije godine sustavno radimo na taktičkoj-tehničkoj pripremi igrača što je rezultiralo ovako dobrim startom u prvenstvu. Pojačanja su također uvelike doprinijele tome i koje su se odlično uklopile u ekipu, Sapalović, Kvezić te vratar Apostolovski koji nam je odličnim obranama donio prijeko potrebnu sigurnost u obrani.

Uz njih i ostali su se kao i mladi igrači odlično uklopili u ekipu te je ona spoj mladosti i iskustva. Klima u momčadi je odlična što potvrđuje prisutnost svih igrača na treninzima.

Ovi rezultati donijeli su i harmoniju u cijelom klubu gdje je poboljšan rad uprave kluba koju prate i pridošli sponzori, a sve to zahvaljujući agilnom predsjedniku Željku Taradiju koji je stalno uz klub i osigurava odlične uvjete za rad.

Tako je nabavljeno puno nove sportske opreme za treninge kao i nogometne lopte. Treba spomenuti i načelnika Općine Belica Zvonimira Taradija koji također puno pomaže te bi uskoro sportski park trebao biti još ljepši i funkcionalniji, tajnika Davora Drvenkara, oružara Josipa Buhina koji uređuje travnjak pa je jedan od najboljih u Međimurju, ali i daleko šire.

Daljnji planovi i želje?

– Naravno da želimo da jesen okončamo na vodećoj poziciji, da se na proljeće pokušamo dopuniti i ako je moguće da prvenstvo završimo na najbolji mogući način – osvajanjem naslovom prvaka lige.

Tako zbori Mavro, strateg Beličanaca, izuzetan sugovornik koji bez obzira što mu je na leđima 44 izgleda na terenu kao mladić i potvrđuje da ne postoji pravilo stari i mladi nogometaš već dobar i loš.

Na pitanje kako uspijeva tako dugo igrati, rekao nam je, zahvaljujući da su ga ozlijede zaobišle, što živi sportski i stalno je u treningu. Također, sretno je oženjen sa suprugom Natalijom i otac je četvoro sinova: Leona (17), Luke (13), Dine (9) i Davida (4) i s ponosom ističe da su svi nogometaši.

Polaznik je, odnosno apsolvent je Trenerske nogometne akademije HNS-a UEFA-B i sretni su nogometaši koji uče ili će od njega učiti jer imaju i imati će što naučiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije