Vijesti / Sport
Sport
JEDANAEST medalja ČPK-a u Šibeniku

JEDANAEST medalja ČPK-a u Šibeniku

Prvi ovogodišnji Mini Grand Prix pod pokroviteljstvom Hrvatskog plivačkog saveza održan je u Šibeniku. Na natjecanju pod nazivom Mini Grand Prix Sveti Mihovil u subotu i nedjelju 7. i 8. listopada na Športskom centru bazeni Crnica natjecalo se 409 plivačica i plivača iz 20-tak plivačkih kluba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Među njima je bilo i petero članova Čakovečkog plivačkog kluba koji su ostvarili zapažene rezultate. ČPK je predstavljalo pet natjecatelja: Ema Medved, Gloria Požgaj, Hannah Ereiz, Meri Furdi i Sven Furdi, pod stručnim vodstvom trenera Gorana Kolarića. Čakovečki plivači još jednom su pokazali svoju talentiranost, ali i vrijedan rad.

U konačnom poretku na Mini GP -u Hrvatski plivački savez ocjenjuje svestranost plivača jer se boduju četiri discipline: 100 m, 200 m, 200 m ili 400 m mješovito i 400m ili 800 m. U konačnom poretku tri čakovečke plivačice smjestile su se u prvih deset što je najbolji pokazatelj odličnog rada u Čakovečkom plivačkom klubu.Ema Medved zauzela je drugo, Hannah Ereiz treće, Gloria Požgaj osmo mjesto, a osvojeno je i 11 medalja po disciplinama. Trener Kolarić izjavio je kako i ovi posljednji rezultati potvrđuju da je Čakovec, u hrvatskim okvirima, ozbiljna plivačka sredina.

'To više nije slučajno, vrijedan rad, trud i marljivo treniranje dolaze na naplatu. Drago mi je zbog naših plivača jer se vidi koliko napreduju, a iza toga su sati i sati provedeni na treninzima na čakovečkim bazenima. Iako smo mali grad i mali klub, uspješno se nosimo s brojnim većim plivačkim centrima, pa čak i onima s jadranske obale. No, tu ne mislimo stati. I dalje ćemo raditi kako bismo i u budućnosti mogli ostvarivati ovako vrijedne rezultate', poručio je Kolarić.

Nakon ovog natjecanja pred članovima ČPK-a je zgusnut raspored. Slijedi Liga Regije IV u Sisku, Vidra u Zagrebu i Grand Prix natjecanje u Splitu. Sljedeće natjecanje Mini GP HPS-a bit će održano u Zadru 18. i 19. studenog.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!