Vijesti / Sport
Sport
ATON UGOŠĆUJE 450 gimnastičara na prvenstvu i završnici kupa Hrvatske

ATON UGOŠĆUJE 450 gimnastičara na prvenstvu i završnici kupa Hrvatske

Prvenstva i završnice kupa Hrvatske u sportskoj gimnastici kao i osvrt na dosadašnji dio sezone bile su glavne teme današnje konferencije za medije Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan koja je održana u Nacionalnog gimnstičkom centru ATON u Nedelišću.

Predsjednik kluba Željko Jakopec osvrnuo se na nedavni nastup Filipa Udea na Svjetskom prvenstvu u Kanadi. Za našeg vježbača na konju s hvataljkama, kojemu je finale izmaklo za malih 0.033 boda, rekao je da i deveto mjesto govori o nastavku kontinuiteta njegovih vrhunskih rezultata'U njegovim rukama ima još dinamita', poručio je Jakopec. Čestitao je i predsjedniku Hrvatskog gimnastičkog saveza Čakovčaninu Stevici Tkalčecu na osvojenoj medalji Tina Srbića na tom svjetskom prvenstvu. 'Od kada je Tkalčec predsjednik HGS-a svake godine hrvatska gimnastika osvoji jednu medalju na velikim natjecanjima. Kada god su Međimurci na čelu nacionalnog saveza osvajamo medalje', naglasio je i podsjetio da je prvu zlatnu hrvatsku olimpijsku medalju osvojila naša rukometna reprezentacija kada je na čelu Hrvatskog rukometnog saveza bio još jedan Međimurec – Željko Kavran.Sportski direktor Mario Vukoja pak je za Prvenstvo i završnicu kupa Hrvatske, koje će od 3. do 5. studenog biti održano u ATON-u, izjavio kako se očekuje preko 450 natjecatelja iz svih hrvatskih klubova. Dodao je i kako će ovo biti posljednje natjecanje koje će biti održano tijekom jednog vikenda.

'Imamo previše vježbača i to sve je preveliki napor za organizatore i suce. Od sljedeće godine Prvenstvo i završnicu kupa razdvojit ćemo na dva posebna natjecanja koja će biti održana u dva različita datuma', poručio je Vukoja. I on se osvrnuo na nastup Filip Udea u Montrealu rekavši kako je s obzirom na okolonosti, prije svega virozu, i spravu proizvođača Gymnova koja mu ne leži, rezultat jako dobar.  'Odlučili smo se zbog svega toga na najslabiju vježbu. Filip je uspio napraviti tu vježbu uz dvije male greškice. No, to je na kraju presudilo da za dlaku ne uđe u finale, ali to je sport', kazao je.

Govoreći o sljedećim nastupima pak je istaknuo kako pauza traje do ožujka kada su na rasporedu Svjetski kupovi u Bakuu i Dohi, a to vrijeme bit će iskorišteno za dodatno treniranje.Glavni trener Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Igor Kriajimski, s obzirom na sve okolonsti, također je bio zadovoljan devetim mjestom na Svjetskom prvenstvu. 'Ude će sljedeću godinu pripremati i višeboj i konj s hvataljkama. Želimo imati obje opcije da izborimo nastup na Olimpijskim igrama u Tokiu', izjavio je. Iskoristio je i priliku i predstavio četvero gimnastičara za koje u klubu smatraju kako će u budućnosti napraviti velike rezultate.Kadetkinja Lea Ružić je prvakinja Hrvatske na ruči i gredi, a juniorka Sabina Hegeduš najbolja u zemlji na gredi i parteru. Antonio Vuk je višestruki državni prvak u preskoku, a 16-godišnji Marko Sambolec mogao bi postati sljedeći Filip Ude jer već sada postiže odlične rezultate na međunarodnim natjecanjima na konju s hvataljkama. Iz kluba poručuju kako će se na sljedećim juniorskim prvenstvima Europe i svijeta sigurno čuti za njih.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!