Vijesti / Sport
Sport
ČPK OSVOJIO pet zlatnih medalja u Zadru

ČPK OSVOJIO pet zlatnih medalja u Zadru

Nakon što su početkom listopada u Šibeniku na plivačkom Grand Prixu ostvarili odlične rezultate, članovi Čakovečkog plivačkog kluba - ČPK-a to su ne samo ponovili, već i nadmašili u Zadru. Naime, u Donatovom gradu je 18. i 19. studenoga u organizaciji plivačkog kluba Zadar i Hrvatskog plivačkog saveza održan 2. po redu Mini Grand Prix sv. Krševan.

Boje ČPK branili su: Hannah Ereiz, Meri Furdi, Marta Horvat, Vida Kolarić, Ema Medved, Glorija Požgaj i Sven Furdi pod stručnim vodstvom trenera Gorana Kolarića. Čakovčani su tijekom dva dana uzeli osam medalja; pet zlatnih i tri brončane. Veliki je to uspjeh kada se uzme u obzir kako je na natjecanju sudjelovalo 500 plivača iz 26 hrvatskih i slovenskih klubova. Osim osvajačica medalja i ostali plivači i plivačice isplivali su odlične rezultate te uz medalje ostvarili desetak plasmana u prvih deset.

U ukupnom poretku popravljen je ionako odličan uspjeh iz Šibenika i zauzeli 2, 3 i 7 mjesto. Hannah Ereiz i Ema Medved zamijenile su mjesta u poretku, pa je tako Hannah zauzela drugo mjesto, a Ema treće. Glorija Požgaj popravila svoj plasman za jedno mjesto i zauzela ukupno 7.mjesto. Mini Grand Prix natjecanja su poslije državnog najjača natjecanja u Hrvatskoj za kategoriju kadeta i mlađih kadeta. Trener Goran Kolarić o posljednjem nizu uspjeha je rekao kako je to posljedica kontinuiranog rada.

'Drago mi je da naši plivači vide kako im se naporno i kvalitetno treniranje vraća na natjecanjima. To je za njih najbolja poruka i ako tako nastave raditi sigurno će još popraviti svoja vremena i naš klub zadržati u hrvatskom vrhu, uz bok mnogo većih plivačkih sredina', izjavio je.

Vremena za uživanje u lovorikama nema jer slijedi niz natjecanja za koja se čakovečki plivači moraju marljivo pripremati: Regionalno PH za Regiju IV, Sisak mali, mini GP Varaždin, 2. Memorijal Anto Dragić u Čakovcu i Prvenstvo Hrvatske.

Zlatne medalje osvojile su: Glorija Požgaj u disciplini 800m slobodno, Hannah Ereiz u disciplinama 100m leđno i 200m leđno, Ema Medved u disciplinama 100m slobodno i 400m slobodno, uz zlata Ema je osvojila još čak tri brončane medalje i to na 800m slobodno, 200m leđno i 200m mješovito.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!