Vijesti / Sport
Sport
MARIO VUKOJA potpredsjednik Tehničkog odbora muške sportske gimnastike

MARIO VUKOJA potpredsjednik Tehničkog odbora muške sportske gimnastike

Sportski direktor GK Marijan Zadravec Macan Mario Vukoja na Kongresu Europske gimnastičke federacije (UEG) održanom u Splitu imenovan je u Tehnički odbor za mušku sportsku gimnastiku UEG-e. 45-godišnji Čakovčanin je dobio stopostotnu podršku svih delegata te će odrađivati drugi četverogodišnji mandat u odboru, s time da ovog puta neće biti samo član već potpredsjednik.

- Izbor je dokaz mog rada u posljednje četiri godine. Dobre ideje koje su se pojavile u prošlom sazivu sigurno ćemo realizirati, a radit ću na dovođenju kampova u Hrvatsku, na razvijanju gimnastike u regiji te ćemo voditi računa o svim granama gimnastike, poručio je Vukoja te se osvrnuo, prema njemu, još veći uspjeh hrvatske gimnastike – odličnu organizaciju Kongresa u Splitu.

- Svi nas hvale kako je ovo najbolje organizirani Kongres, a ideja spajanja turizma i sporta u Hrvatskoj bila je pun pogodak te ćemo pokušati što više sportaša dovoditi u Hrvatsku, dodao je.

Predsjednik HGS-a Stevo Tkalčec se govoreći o pohvalama koje su stigle sa svih strana, prisjetio kako je prvi veliki ispit bio dobivanje Kongresa.

- Kada smo dobili domaćinstvo u konkurenciji Azerbajdžana, Islanda i Švicarske bilo je onih skeptičnih koji nisu bili sigurni hoćemo li to moći odraditi. Svima smo dokazali zašto nas u Hrvatskoj smatraju jednim od najboljih i najuspješnijih saveza. Dugogodišnja organizacija Svjetskog kupa u Osijeku i ovaj Kongres sigurno su dobar vjetar u leđa za našu kandidaturu za dobivanje Europskog prvenstva 2021. Godine, izjavio je Tkalčec.

Na Kongresu je 250 delegata iz 50 zemalja biralo novog predsjednika UEG-e, njegovih troje potpredsjednika i još sedmero članova Izvršnog odbora UEG-e kao i predsjednici i članovi tehničkih odbora. Novi predsjednik UEG-e je 38-godišnji Azerbajdžanac Farid Gayibov koji je između ostalog, nakon razgovora s Tkalčecom i Vukojom, najavio intenziviranje suradnje s HGS-om. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!