Vijesti / Sport
Sport
FILIP NOVAK prvak Hrvatske

FILIP NOVAK prvak Hrvatske

1949557 Fotogalerija

U subotu i nedjelju je u Čavlima kraj Rijeke održano Prvenstvo Hrvatske u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore. Karatisti Globusa i Male Subotice su se zajednički pripremali za natjecanje te nastupili na Prvenstvu Hrvatske s pet natjecatelja u četiri kategorije i osvojili četiri medalje. Nastupili su Elena Kečkeš, Luna Hamer, Kristian Topličanec (Globus) te Sara Novak i Filip Novak (Mala Subotica).


Medalje su osvojili: zlato Filip Novak (Mala Subotica) ml. seniori -67 kg, srebro Elena Kečkeš (Globus) juniorke -53kg te broncu Sara Novak (Mala Subotica) kadetkinje -47kg i Kristian Topličanec (Globus) kadeti -52kg.


Prvi su u subotu nastupili naši najmlađi predstavnici Kristian Topličanec i Sara Novak. Kristian se odličnim nastupima u kategoriji do 52 kg plasirao u polufinale koje nesretno gubi u produžetku gdje je već proglašen pobjednikom, ali nakon protivničke žalbe gubi pravilom zlatnog boda. U meču za broncu rutinski pobjeđuje protivnika i osvaja medalju.Sara je nastupila u kategoriji kadetkinja do 47 kg gdje se plasirala u polufinale koje nažalost gubi. U meču za treće mjesto odličnim nastupom pobjeđuje protivnicu i osvaja broncu. Ovo je odličan uspjeh za Saru pošto je na Prvenstvu Hrvatske još uvijek nastupila kao mlađa kadetkinja, a Kristian je također tek pred nekoliko dana ušao u uzrast kadeta.U nedjelju su u juniorkama do 53 kg nastupile Luna Hamer i Elena Kečkeš. Luna nažalost nesretno gubi meč i ostaje bez prilike za medalju. Elena se sigurnim nastupom plasirala u finale gdje ju je čekala bivša svjetska prvakinja Jelena Pehar. U odličnom i napetom meču Elena gubi tek u produžetku nakon protivničke žalbe (pravilom zlatnog boda) i osvaja srebro.


Kao šećer na kraju Filip Novak osvaja zlatnu medalju u najjačoj kategoriji mlađih seniora do 67 kg. Filip je u tri kvalifikacijska meča odličnim nožnim tehnikama pobijedio sve protivnike i plasirao se u finale. U finalu protiv Stjepana Štimca taktički vrlo dobro odrađuje težak i neizvjestan meč te pobjeđuje 1:0. Time je Filip postao prvakom Hrvatske i plasirao se na Europsko Prvenstvo koje će se održati u veljači u Olimpijskom centru u Sočiju, Rusija. Natjecatelje su na prvenstvu vodili treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić, a sudio je Tomislav Magdalenić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!