Vijesti / Sport
Sport
STOLNI TENIS Poraz igračica Hodošana u 9. kolu HEP Superlige

STOLNI TENIS Poraz igračica Hodošana u 9. kolu HEP Superlige

Stolnotenisačice Hodošana su u subotu u 9. kolu HEP Superlige u Zagrebu izgubile od HASTK Mladosti i porazom zaključile prvi dio prvenstva. Protiv akademičarki ekipa je bila kompletna, s Paulom Markati, Mateom Omblom i Nikom Jakopović u sastavu, ali niti to nije bilo dovoljno da bi se izborila pobjeda, iako je domaći trener prigodu da zaigra uz Mirnu Tomić i Mihovljančanku Saru Mikac dao kadetkinji Miji Šćepanović.

Protiv nje je Paula, rezultatom 3:1, izborila i jedinu pobjedu, dok su Ombla od Tomić, Jakopović od Mikac, par Markati/Ombla od Mikac i Tomić te Markati od Tomić izgubile s po 3:0. Bio je to deveti uzastopni poraz Hodošančanki, nakon što su u prvom kolu u gostima savladale Vrsar pa su polusezonu završile na devetoj poziciji ostavivši iza sebe samo slabašne Vrsarke. Očito je da u prijelaznom roku pred ovu sezonu strateg Joža Markati na skromnom hrvatskom stolnoteniskom tržištu nije mogao naći prave igračice, koje bi iz tankoga klupskog budžeta mogao platiti, pa je rezultat takav kakav je.

Statistika pokazuje da je od ukupno dvanaest dobivenih partija devet izborila Paula Markati i jednu par Markati/Ombla, da je Mateja Ombla dobila samo dvije, a Nika Jakopović i mlade domaće igračice Tamara Barić te Iva i Lea Kovač, koje su po potrebi 'krpale rupe', niti jednu. Osim pobjede nad Vrsarom ekipa Hodošana s takvim sastavom nije ozbiljnije ugrozila ostale protivnice, a pitanje je dali to može učiniti i u nastavku prvenstva. Nije joj doduše previše, tek za pobjedu više, pobjegao Bjelovar, kojega eventualno može uloviti, ali i protiv Bjelovarčanki je hendikepirana, jer je od njih pretrpjela domaći poraz od 4:1 pa bi morala napraviti senzacionalne rezultate da ih preskoči na tablici.

U 9. kolu  Dr. Časl je, protiv Vrsara, lako upisao i svoju devetu pobjedu, a u stopu ga prati Varaždin, koji je u gostima bio bolji od Bjelovara. Sigurno treće mjesto, nakon maksimalne pobjede nad Pulom, drži dugoreški Aquaestil, a na četvrto se probila petrinjska Mladost, koja je na krilima naše Čakovčanke Sunčice Zajec, savladala zagrebački TIS s kojim se bodovno izjednačila na tablici.

REZULTATI
HASTK Mladost – Hodošan 4:1
(Tomić – Ombla 3:0 /11:9, 11:9, 11:4/, Šćepanović – Markati 1:3 /8:11. 2:11, 11:8, 5:11/, Mikac – Jakopović 3:0 /11:4, 11:4, 11:3/, Mikac/Tomić – Markati/Ombla 3:0 /11:3, 11:8, 11:4/, Tomić – Markati 3:0 /11:6, 11:6, 11:4/ - sudac: Boris Buzjak, Zagreb)
Bjelovar – Varaždin 1:4
Aquaestil – Pula 4:0
Mladost Petrinja – TIS 4:2
Dr. Časl – Vrsar 4:1

TABLICA
1. Dr. Časl 18
2. Varaždin 17
3. Aquaestil 16
4. Mladost Petrinja 14
5. TIS 14
6. HASTK Mladost 13
7. Pula  13
8. Bjelovar 11
9. Hodošan 10
10. Vrsar 9

U prvenstvu sada slijedi stanka sve do subote 20. siječnja, a za Hodošan do nedjelje 21. siječnja kad su domaćin igračicama Vrsara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!