Vijesti / Sport
Sport
VIDEO Marko Sambolec na konju s hvataljkama osvojio Novi  Sad

VIDEO Marko Sambolec na konju s hvataljkama osvojio Novi Sad

Junior Gimnastičkog kluba 'Marijan Zadravec Macan', Marko Sambolec svakim nastupom potvrđuje status nove uzdanice čakovečke i hrvatske gimnastike na konju s hvataljkama.

Posljednju u nizu odličnih izvedbi 16-godišnji Sambolec imao je minulog vikenda u Novom Sadu (9.-10. prosinca 2017.) na „Memorijalu Laza Krstić i Marica Đelatović“ gdje je u međunarodnoj konkurenciji osvojio prvo mjesto na konju s hvataljkama.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mladi član čakovečkog gimnastičkog kluba ocjenom od 13.150 (početna ocjena 4.3) ostavio je iza sebe protivnike iz Bugarske, Grčke, Srbije i Hrvatske te još jednom potvrdio A normu za Europsko juniorsko prvenstvo.

Trener Igor Kriajimski kratko je komentirao Markov nastup rekavši da je u kvalifikacijama nastupio sa starom vježbom dok je u finalu isprobao novi element u vježbi – tri ruska kola između hvataljki E težine.

 

- Ovim je nastupom pokazao mirnoću ne samo u  kvalifikacijama već i u finalu gdje je vježbu izveo bez greške, pogotovo taj novi element koji radi skoro bolje od Filipa Udea. S istim programom putujemo i u Rusiju na jaki međunarodni turnir Voronjin kup u Moskvi (17. - 21.12.2017.) Nakon toga krećemo u brušenje nove vježbe s kojom namjeravamo nastupiti na Europskom prvenstvu gdje planiramo ubaciti dva teška elementa – Mogilni (D težine) i Wugonian (E težine) čime polazna ocjena raste na respektabilnih 4.9 -  kazao je Kriajimski.

Uz Samboleca, u Novom Sadu odličan nastup u kvalifikacijama imala je i 11-godišnja Lea Ružić koja je na dvovisinskim ručama imala prvu ocjenu kvalifikacija. Tome je dodala i šesti rezultat kvalifikacija za vježbu na tlu.

Nažalost, u finalu je podlegla tremi te je dva puta pala na dvovisinskim ručama što je bilo dovoljno za sedmo mjesto dok je na tlu zadržala rezultat iz kvalifikacija, bila je šesta. S obzirom kako je to njoj bio prvi međunarodni nastup u klubu su vrlo zadovoljni prikazanim  potencijalom.

Uz Marka i Leu na natjecanju u Vojvodini su sudjelovale Dolores Lovrenčić i Ana Sambolec dok su natjecanja sudili, između ostalih, i naši međunarodni suci Tijana Tkalčec i Damir Fotak

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!