Vijesti / Sport
Sport
STOLNI TENIS U tri lige vodeći dvojac potpuno izjednačen završio polusezonu

STOLNI TENIS U tri lige vodeći dvojac potpuno izjednačen završio polusezonu

Devetim kolom završena je polusezona u prvih šest stolnoteniskih liga, a u sedmoj, koja igra  trokružno, odigrana su i dva kola drugoga dijela. Na žalost, ostala je neodigrana utakmica 6. kola 2. lige između Lopatinca 2 i Donjega Kraljevca 2, koja će se igrati u subotu. Zabilježen je jedinstven slučaj da su nakon prvoga dijela u drugoj, trećoj i šestoj ligi na čelu po dvije ekipe s jednakim brojem bodova i identičnim brojem dobivenih i izgubljenih partija pa bi u tim ligama u nastavku prvenstva mogle biti i najžešće borbe za prvo mjesto.

Nastavak prvenstva slijedi početkom veljače iduće godine, a točan datum će biti određen naknadno. U međuvremenu će se u subotu 13. siječnja u Čakovcu odigrati pojedinačno seniorsko prvenstvo Međimurja, a nakon toga 20. siječnja i prvenstvo za mlađe i veteranske kategorije te 5. Memorijal Nenada Vurušića.

>>> Stolnoteniske lige

1. liga
I nakon 9. kola neporaženi su ostali vodeće Putjane Brid i Mihovljan 3 Prima biro. Putjančane su u visokoj pobjedi protiv HE-DRE tricama predvodili Paula Markati i Eugen Šimon, a kod Mihovljana 3 Prima biroa, koji zaostaje jedan bod, s tri je pobjede u osvajanju bodova protiv Čakovca 1 najuspješniji bio najbolji igrač lige Nino Bujan. Tek su jednu partiju, i to u igri parova, protiv Katexa, izgubili igrači ZEN-Šenkovca 2, koji su polusezonu završili na trećoj poziciji, a u gornjoj polovici tablice je još MSTC Čakovec 2, koji je nikad slabijoj Kos-Kotoribi 2 nanio četvrti poraz od 10:0 u prvoj polusezoni.

Derbi začelja između Lopatinca 1 i Mihovljana 2 s neočekivanih 10:0 raspoloženih Davorina Labazana, Mladena Vidovića i Noe Vreska pripao je Mihovljančanima, koji su se pobjedom na bod zaostatka primakli osmo plasiranoj Kos-Kotoribi 2.

2. liga
Mala Subotica 1 je imala probleme s igračkim kadrom, a kad je popunila redove Ivan Pongračić, Nino Bašek i novajlija Matija Katalenić su u samo tri dana odigrali tri utakmice, zaostale s GSTK Prelogom 1 i Draškovcem i redovito kolo sa ŠŠK Čakom. I sve tri pobijedili pa su s Nedelišćem 1, koje je s maksimalnih 10:0 savladalo Hodošana 1 ostali potpuno izjednačeni na vrhu tablice.

Neriješeno je, unatoč trici Gorana Balića, kod Kos-Kotoribe odigrao ZEN-Šenkovec 3 pa čak pet bodova zaostaje za vodećim dvojcem, a na bod zaostatka iza njega je GSTK Prelog 1, koji je u gostima visokim rezultatom pobijedio Donji Kraljevec 2. Neigranje Nedeljke Munđar za Draškovec su iskoristili igrači Lopatinca 2, pa su unatoč trici Tihomira Kovača za Draškovčane, osvojili bod kojim su se na tablici bodovno izjednačili s Hodošanom 1.

3. liga
Vodeći Putjane 2 i Čakovec 2 s identičnih 9:1 su pobjedama nad Čakovcem 4, odn. USTA Belicom 1 potpuno izjednačeni završili polusezonu. Na bod zaostatka ih slijedi Goričan 1, koji je u gostima tricama Igora Vesenjaka i Daria Grda, savladao GSTK Prelog 2, a za vrh će u nastavku konkurirati i Čakovec 3, koji je uz trice najboljega igrača lige Zvonimira Turka te Emila Šestaka visokim rezultatom porazio Dragoslavec Breg.

U susretu dvaju sastava donje polovice tablice Hodošan 2 je u neizvjesnoj utakmici osvojio bodove kod Nedelišća 2 pa ga je preskočio na tablici popevši se na osmo mjesto.

4. liga
Sve tri vodeće ekipe su pobijedile pa je ostao isti poredak na vrhu. Vodeći ZEN-Šenkovec 4 je tricama Ivana Hajdinjaka i Dražena Korenta u gostima bio uvjerljiv protiv USTA Belice 1 i zadržao bod prednosti pred Zasadbregom, koji je novim tricama Josipa i Nikole Magdalenića savladao Mihovljana 4.

Danko Šimon iz Čakovca 5 je bio nerješiva enigma za sastav Putjana 3 pa je njegova ekipa s tri boda zaostatka za vodećim ostala treća na tablici, a polako zaostaju Lopatinc 3 i HE-DRA 2, koji su u Draškovcu, uz tricu Danijela Matjačića za domaće, odigrali neriješeno. Mladi igrači Mihovljana 5 su u dvoboju ekipa iz donjega dijela tablice bili bolji od Čakovca Rozika biroa i od njega se odvojili na osmo mjesto s dva boda prednosti.

5. liga
U derbiju kola dvice Borisa Andročeca, Siniše Dvorskoga i Dejana Gudlina za Goričan 3 su u gostima bile jače od trice Dine Ratajec za ZEN-Šenkovec 5 pa su Gorčenci prednost povećali na četiri boda. Sa Šenkovčanima su se bodovno izjednačili veterani iz Putjana 5, koji su na krilima Dražena Šoltića i Mladena Železnjaka i pomoć Franje Hižmana pobijedili Donji Vidovec 1.

Neočekivani domaći poraz, unatoč trici Stanislava Sovića, doživjela je Kos-Kotoriba 5 od Donjega Kraljevca 1 i propustila završiti polusezonu na drugoj poziciji, a pobjedom nad Svetom Marijom 1, uz tricu Marka Subotića, na šesto su se mjesto probile Putjane 7.

6. liga
U njoj su se vodile najžešće borbe. Goričan 2 je protiv Nedelišća 3 imao prednost od 5:1, a na kraju su Ivica Marton, Drago Šavora i Josip Bašnec pobijedili 6:4, jer ih je u napetosti tricom držao Mario Dokleja. Lakši posao je u Svetoj Mariji imala USTA Belica 3 i slavila s visokih 9:1 pa su zajedno na vrhu s istim brojem bodova i razlikom dobivenih i izgubljenih partija.

Samo dva boda manje ima Goričan 5, koji je u zadnjoj partiji spasio bod protiv HE-DRE 3, a tri zaostaju Draškovčani. Prvu pobjedu su, protiv Kos-Kotoribe 6, upisali igrači GSTK Preloga 3, za koje je tricu ostvario Goran Gotal, a po bod su u međusobnom susretu osvojili Putjane 6 i Donji Vidovec 2 i zadržali svoje pozicije na tablici.

7. liga
Derbi kola međusobno su odigrali Čakovec 6 i Donji Vidovec 3, a uspješniji, s po dvije pobjede Željka Dolenca, Matije Lukše i Patrika Strbada te Dolenca i Strbada u paru, su bili Vidovčani pa su se s Čakovčanima izjednačili na vrhu tablice. Nakon pobjede od 10:0 nad Putjanama 8 na trećem mjestu su ostali igrači Lopatinca 4, a četvrtom Goričana 4, koji su u gostima trećom pobjedom Filipa Blažeka savladali GSTK Prelog 4.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!