Vijesti / Sport
Sport
CENTROMETAL propustio dva seta prednosti u Varaždinu

CENTROMETAL propustio dva seta prednosti u Varaždinu

U zadnjoj ovogodišnjoj prvenstvenoj utakmici igrači Centrometala poraženi su u Varaždinu u utakmici koja i nije trebala tako završiti. Započelo je ravnopravno, no nakon vodstva domaćih 8:7 gosti rade veliku seriju i imaju 13:8. Kasnije je ta prednost povećana i set je završio 25:17 za Međimurce. Vincek i Juras su bili prodorni u napadu, Komosar i Palinkaš su upisali po dva poena na servisu.

Poveo je Centrometal u drugom setu 7:4, na tehničkom odmoru imaju istu prednost od tri poena. Nakon servisa Međimurci odlaze na šest poena prednosti i sa uvjerljivih 25:19 vode 2:0 u setovima. U tom drugom setu svi vanjski napadači Centrometala imali su odličan učinak.

I treći set nastavio je Centrometal dobrom igrom i poveo 9:6. Imali su i 14:12, ali tada niz loših prijema i napada omogućava Varaždincima veliku seriju i vodstvo 17:14. Pred kraj seta samo poen prednosti 21:20. No lošim napadima Centrometala set 25:20 pripada Varaždinu.

U slijedeći set Centrometal je ušao odlučnije i na tehničkom odmoru vodi 12:6. Pa opet stao. Smanjio je Varaždin prvo na 14:13, a kasnije servisima Jošića poveo 20:16. Vincek i poglavito Jurasa nikako nisu uspijevali proći u napadu. No gosti se nisu predavali, prvo su smanjili prednost na dva poena, a zatim na servis Gotala poveli 23:22. Imao je Centrometal meč loptu kod 24:23. Tu je prošao Jošić, kasnije Vinceka dva puta zaustavljaju Varaždinci i set ide domaćima 26:24.

U petom setu Centrometal je vodio 5:4. Zadnje je poravnato kod 8:8. Varaždin je zatim imao malu prednost. Od 12:11 gosti nisu našli koncentracije i utakmica završava 15:11 za Kitro Varaždin.

U redovima Kitro Varaždina nezaustavljiv u drugom dijelu utakmice bio je Silić, kod gostiju jako puno oscilacija svih igrača. U prvenstvu sada slijedi stanka od nešto više od mjesec dana.  Nakon jedanaest kola Centrometal je na odličnom četvrtom mjestu. No ostaje žal da u ovoj utakmici nisu ostvarili sva tri boda kojim bi pratiteljima pobjegli na četiri boda prednosti. U nastavku prvenstva Centrometal očekuju domaće utakmice protiv Siska i Rijeke te gostovanje u Osijeku. Nakon toga liga se dijeli na dvije grupe od po četiri momčadi. Centrometalovci i dalje sve imaju u svojim rukama da pokušaju ostvariti plasman među četiri najbolje momčadi u Hrvatskoj.
 
OK KITRO VARAŽDIN – OKM CENTROMETAL  3:2  (17:25, 19:25, 25:20, 26:24, 15:11)
Dvorana na Dravi u Varaždinu, gledatelja 100
Suci: Milinović, Raca (oba Zagreb)
Varaždin: Somođi, I.Orešković, Stanić,Juren, Trupković, Kurtović, Silić. M.Orešković, Čilaš, Nevžala, Žganec, Jošić, Miklošić (treneri Pun i Kešina)
Centrometal: Bogdanović, Marciuš, Vincek, Kurteš, Gotal, Juras, Vuk, V.David, Palinkaš, Komosar, M.David, K.Novak, I.Novak (treneri Kirić i Novak)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!