MINI ZRINSKICE srebrne u Velikoj Gorici

>> MINI ZRINSKICE srebrne u Velikoj Gorici

Mini zrinskice su se iz Velike Gorice vratile sa srebrom oko vrata, one su viceprvakinje 7. međunarodnog mini rukometnog ZG – VG KUP-a 2017. održanog 16. i 17. prosinca.

U odličnoj organizaciji RŠ Vučići iz Zagreba turnir se održavao dva dana u dva grada. U subotu u Sesvetama za djevojčice 2008. i dječake rođene 2007. i 2009. godine, a u nedjelju u Velikoj Gorici za djevojčice rođene 2007. i 2009. i dječake rođene 2008. godine. Odigrano je preko 200 utakmica, a osim što je međunarodnog karaktera bio je i iznimno natjecateljski jaki turnir.

Domaći sudionici su bile najbolje ekipe iz završnice prvenstva u mini rukometu koje je bilo održano u Karlovcu, dakle godište 2007. i mlađe. U skupini A sudjelovale su slijedeće ekipe: RŠ Vučić i(HR), ŽRK Udarnik Velika Gorica (HR), ŽRK Maestral Herceg Novi (Crna Gora), ŽRK Knežopoljka Kozarska Dubica (BIH), RK Zelene Doline Žalec (SLO) i ŽRK Samobor (HR).



ŽRK Zrinski je u razigravanju završio na prvom mjestu, a djevojčice su pobijedile sve ekipe iz svoje B skupine: DRŠ Alen Mihalj Slovenj Gradec(SLO) 15:9, RK Jamnica Pisarovina (HR) 13:9, ŽRK Ogulin (HR) 9:9 (nakon izvođenja penala 10:9), HA Stupava (Slovačka) 8:6 i ŽRK Sisak (HR)14:3.

U završnici, u polufinalu Zrinskice pobjeđuju ekipu ŽRK sa 11:4, dok u drugom polufinalnom paru Samoborke pobjeđuju Ogulinke 10:9 te se tako ponavlja prošlogodišnje finale između Samoborki i naših djevojčica. Nažalost, u sedmoj utakmici dana, nakon teških utakmica i povreda kod naših djevojčica osjetio se umor te u borbi za 1. mjesto gube utakmicu 6:10 i osvajaju izvrsno 2. mjesto. U borbi za 3. mjesto ŽRK Ogulin pobjeđuje ŽRK Knežopoljku.



Za ŽRK Zrinski su nastupile: Ivana Jalušić, Lucija Žibek, Josipa Jarni, Simona Rubin, Rahela Varga, Mia Hanžeković, Ana Žuti, Nika Marciuš, Hana Vidović, Laura Golubić, Viktorija i Gabrijela Novak. Za ovaj turnir voditeljica ekipe je bila Ivona Vugrinec kojoj je ovo bilo prvo natjecanje.

Istaknimo još, da su se u najboljoj ekipi turnira našle čak tri naše igračice: Hana Vidović te blizanke Viktorija i Gabrijela Novak. Isto tako u klubu su posebno ponosni na generaciju djevojčica 2007. i mlađe, koje untrag par godina na natjecanjima nižu uspjehe i spadaju u sam vrh hrvatskog mini rukometa. Naravno, za uspjeh djevojčica brinu se i njihovi roditelji koji su im najveća podrška na tribinama, a nakon završenog turnira počastilih su ih pizzama. Hvala roditelji.

Također iz kluba pozivaju djevojčice koje se žele priključiti treninzima mini rukometa i rukometa da su upisi tijekom cijele godine, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19:00h, a više informacija možete dobiti na Facebook stranici, te preko maila ili telefona koji su navedeni u nastavku:
– https://www.facebook.com/zrk.zrinski.cakovec/
referada@ets.hr
– +385 91 579 3364 Sportska direktorica kluba Ljubica Vrbančić

Iduće subote 23. prosinca godište 2008. i mlađe sudjeluju na turniru u Križevcima, u organizaciji ŽRK Radnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije