Vijesti / Sport
Sport
ŽENSKI NOGOMET povezao Čakovec, Split i Kazahstan

ŽENSKI NOGOMET povezao Čakovec, Split i Kazahstan

Nakon prijateljskih veza, kratkih pregovora i druženja, Nogometna škola Međimurje – Čakovec sklopila je sporazum o sportskoj suradnji sa ŽNK Split i BiiK Kazaksthan women's football club.

Kazahstanski ženski nogometni klub BiiK iz Shymkenta jedan je od TOP 16 ženskih klubova u Europi (redoviti sudionik ženske lige prvaka UEFA Women's Champions League), čiji predsjednik kluba je jedan od investitora u ŽNK Split. Sportski direktor i predstavnik investitora u ŽNK Split je Alen Moharić, dugogodišnji volonter i zaljubljenik u ženski nogomet, inače i član komisije za ženski nogomet kod HNS.Prvi kontakt između Nogometne škole Međimurje-Čakovec i Alena Moharića uspostavio je Damir Dominić, dopredsjednik Međimurskog nogometnog saveza.

Prijateljstvo između Alena Moharića i predsjednika Nogometne škole Međimurje - Čakovec Deana Panića te voditelja škole Hrvoja Goričanca upravo je dovelo do sklapanja suradnje u donaciji sportske opreme i ostale pomoći vezane za razvoj mladih i perspektivnih nogometašica u školi nogometa u Čakovcu.U Nogometnoj školi Međimurje - Čakovec trenutno trenira 40 djevojčica u tri uzrasne kategorije: kadetkinje, pionirke i početnice. Sklapanjem suradnje uvjereni su da će se povećati broj djevojčica u nogometnoj školi, a ujedno i popularnost ženskog nogometa u Međimurju.

Nogometna škola Međimurje Čakovec i predsjednik škole Panić odmah su ponudili suradnju u organizaciji priprema za proljetnu sezonu u Međimurju, tako da ŽNK Split dolazi u Prelog na 12 dnevne pripreme sredinom veljače, a 30 članska delegacija iz Kazahstana planira dolazak na 15 dana priprema u ožujku ove godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!