IZNENAĐENJE! Uz glasnu podršku s tribina rukometaši Slovenije svladali Španjolce

U fantastičnoj utakmici u Areni Varaždin, pred nekoliko tisuća svojih ‘grlatih’ navijača, reprezentacija Slovenije stigla je do pobjede nad Španjolskom i zadržala teoretske mogućnosti za prolazak u polufinale.

Uoči ove utakmice Slovenci su, izračunali su slovenski kolege novinari, imali svega 5 posto šansi za prolaz dalje. Trebale su im naravno dvije pobjede do kraja i nada u neke rezultate. Unatoč malim šansama, velik broj Slovenaca stigao je ponovno u varaždinsku Arenu bodriti svoje ljubimce protiv favorizirane Španjolske.

Španjolska je imala uoči utakmice četiri boda, ali je i njima trebala pobjeda, tim više jer u posljednjem kolu igraju protiv Njemačke.

Nošena fanatičnim navijačima i sjajnim Kastelicom na golu, Slovenija je povela 5:2. Ipak, uslijedila su neka isključenja, penali, a Španjolska okreće utakmicu u svoju korist te nakon serije 5:1 vodi 8:6.

Uporni Slovenci nisu se predali, Kastelic je odlično branio (42 posto realizacija obrana u 1. poluvremenu), a dvorana je bila na nogama.

Tempo utakmice bio je fantastičan, a nakon odličnog ‘zepelina’ Mačkovšeka, Slovenija na odmor odlazi s 13:12. Bilo je to poput predigre za još fanatičniji nastavak utakmice, gdje nakon samo šest minuta Slovenija ima velikih pet golova prednosti. Kastelic je branio sjajno, a pogađali su sa svih pozicija Zarabec, Janc, Bezjak Blagotinšek, Mačkovšek, na oduševljenje solidno ispunjene dvorane.

Španjolska nikako nije mogla pronaći pravi ritam, čvrstka slovenska obrana nije ostavljala previše mogućnosti za španjolske ‘šmekere’ Entreriosa, Canellasa, Sarmienta. Prednost se i povećala na sedam golova točno 15 minuta prije kraja utakmice.

Španjolski izbornik Ribera zove i svoj drugi time-out, očajnički pokušajući nešto promijeniti. Zaigrali su Španjolci vrlo otvorenu obranu, praktički pressing, a uspjeli su smanjiti na tri gola razlike šest minuta prije kraja. Ipak, Slovenci drže razliku na četiri gola, četiri minute prije kraja, a Ribera zove treći time-out.

Tri minute prije kraja Skok brani penal Riveri, a na drugo strani Verdinek pogađa za pet razlike i urnebes u dvorani. ‘Kdor ne skače ni Slovenc’ još i sad odzvanja u Areni. Slovenija je tako svladala Španjolsku rezultatom 31:26.

Dio lude atmosfere pogledajte i u videu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije