NAGRADA U PRAVE RUKE Željko Kraljić najzaslužniji sportski novinar

Sekcija sportskih novinara Međimurja ustanovila je novu nagradu imena Nagrada za rad u promociji sportskog novinarstva, a bit će namijenjena najzaslužnijem sportskom novinaru ili fotoreporteru.

Ona će predložiti Zajednici sportova Međimurja da se nagrada u vidu plakete najboljem dodijeli na svečanosti proglašenja najboljih sportaša i ekipe za 2017. godinu te da Zajednica bude pokrovitelj nagrade. Taj je prijedlog prihvaćen jučer, 5.veljače, na sjednici njenog čelništva. Ovom odlukom obnovila bi se tradicija izbora najuspješnijih u novinarstvu, a koji je iz neznanih razloga zamro.

Ne dvojeći u odluku Zajednice, Izvršni odbor Sekcije za tu je nagradu za 2017. godinu predložio sportskog novinara Željka Kraljića (39) iz Savske Vesi suradnika Hrvatskog radija Čakovec i portala eMedjimurje.hr.

Željko je radom na HRČ kao sportski novinar počeo prije petnaest godina. U kontaktu s brojnim volonterima i dužnosnicima u sportskim klubovima stekao je brojna poznanstva i sportske prijatelje s obostranom željom i ciljem da rade na promociji sporta.

– Osobito je zadovoljstvo pratiti mlade sportaše koji istinski uživaju u čarima sporta, a uz medijsku podršku namjera je što više djece potaknuti na tjelesnu aktivnost, istaknuo je Željko i dodao:

– Najviše su mi u sjećanju ostali prvoligaški nogometni dani kada sam pratio NK Međimurje na nogometnim stadionima po Hrvatskoj ili kad sam bio voditelj press službe tijekom Svjetskog prvenstva u rukometu za juniorke u Čakovcu. Kako je s radom krenuo portal eMedjimurje.hr postao sam i njihov suradnik za sport te kroz oba medija nastojim brzo i sustavno donositi vijesti sa sportskih borilišta na kojima su međimurski sportaši.

Namjera je što veću pozornost dati svim sportovima bez podjele na ‘velike’ i ‘male’, svi zaslužuju svoj medijski prostor. Zato nema ni slobodnog dana ni slobodnog vikenda kroz godinu, stalno stižu ‘mailovi’, zvoni mobitel, treba otići na neki sportski događaj, a tu mi je osobito važna podrška obitelji koja najviše trpi zbog ovog posla i zato im velika hvala na tome.

Bio sam i predsjednik Sekcije sportskih novinara Međimurja gdje mi je najdraži dio suradnja među kolegama među kojima je odnos na razini poštovanja, uvažavanja i međusobne pomoći, bez obzira na rad u različitim medijima koji su često i u tržišnoj konkurenciji. Pokrenuta je uz ostale aktivnosti inicijativa odabira fair-play poteza godine koja je uspješno zaživjela te time želimo dati naglasak na korektnost i međusobno uvažavanje među sportskim suparnicima. Hvala na nominaciji za nagradu!, rekao je za kraj Željko.

Držimo da Izvršni odbor Sekcije sportskih novinara ni u jednom segmentu nije pogriješio u predlaganju kandidata, a njegov će odabir zacijelo biti poticaj ostalim njegovim kolegama da ga slijede na ovom uspješnom i bogatom novinarskom putu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije