STOLNI TENIS Marta Novak treća na 41. Memorijalu Đure Dubenika

Nakon 41. Memorijala Lovro Ratković Dugo Selo je u subotu i nedjelju bilo domaćin 41. Memorijala Đure Dubenika na kojemu se u deset kategorija natjecalo 347 igrača i igračica iz hrvatskih klubova. Rezultati se boduju za rang liste Hrvatskoga stolnoteniskog saveza, a naši predstavnici, osim časnih iznimki, se baš ne mogu pohvaliti da su skupili previše bodova. Njih trinaestero, jedanaest igrača i dvije igračice, se natjecalo u šest kategorija, a tri igrača su bila u ždrijebu za nastup u dvije kategorije.

Od naših je ponovo najuspješnija bila Marta Novak iz Putjana, koja se jedina od naših penjala na pobjedničko postolje i to osvajanjem trećega mjesta u kategoriji mlađih kadetkinja. Nominirana je kao šesta nositeljica i bez većih je problema s tri pobjede od po 3:0 bila prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini. U završnici je u prvom kolu bila slobodna, u osmini finala s 3:0 eliminirala Anu Lukez iz Vrsara, a zatim u četvrtfinalu s 3:1 i njenu klupsku kolegicu Doru Popec. Dobro se držala i u polufinalu protiv igračice Varaždina i druge nositeljice Jelene Vukelić od koje je izgubila 3:1, a utjeha joj može biti što je Vukelić nakon toga savladala prvu nositeljicu Brunu Borovec iz varaždinskoga STARR-a i osvojila pobjednički pokal.

Ponovo treba pohvaliti i njenoga klupskog kolegu Ivora Coleva. Njegov talent i rad donosi sve bolje rezultate pa već mjesto sedmoga nositelja u kategoriji najmlađih kadeta, za koju se u HSTS-u ne radi rang lista, mnogo znači. U Dugom Selu je doduše mogao proći i bolje, ali je napravio ono po što je došao. Bio je drugi u svojoj kvalifikacijskoj skupini izgubivši od neugodnog Luke Kormana iz Stubičkih Toplica. To drugo mjesto ga je koštalo u ždrijebu pa je, nakon što je prošao šesnaestinu finala, u osmini naletio na trećega nositelja Alena Šebelju iz Opatije od kojega je izgubio.

Drugim mjestom je prošao i kvalifikacijsku skupinu među mlađim kadetima, ali ždrijeb mu niti tu nije bio naklonjen, jer je već u šesnaestini finala ispao od prvoga nositelja Luku Zlatkova iz Dugoga Sela, na kraju drugoplasiranoga. U kategoriji mlađih kadeta igrali su još i mnogo iskusniji Matija Strbat iz MSTC Čakovca i Denis Toplek iz Mihovljana. Oba su osvojila druga mjesta u skupinama, Toplek zatim već u prvom kolu završnice s 3:0 ispao od Filipa Kumara iz GSTK Zagreba, a Strbat nakon slobodnoga prvoga kola u šesnaestini finala s 3:2 od Gabrijela Pravdića iz GSTK Zagreba.

Ispadanje u osmini finala bila je sudbina nekolicine naših igrača u starijim kategorijama. U kategoriji kadeta to se dogodilo Noi Vresku iz Mihovljana, koji je nakon drugoga mjesta u skupini kvalifikacija pobjedom nad Lukom Zlatkovom iz Dugoga Sela prošao šesnaestinu finala, ali u osmini ispao od Brune Peteka iz zagrebačkoga TIS-a, a kolege mu iz kluba Antonio Bodalec i Denis Toplek nisu niti prošli skupine, u kojima su bez pobjede bili četvrti. Vresk je bolji početak imao u kategoriji juniora gdje je skupinu prošao bez poraza, šesnaestinu finala glatkom pobjedom nad Ivanom Ščuricem iz Bjelovara pa u osmini ponovo, kao i kod kadeta, od Brune Peteka.

Uvjerljiv u skupini juniora bio je i Stjepan Škoda iz MSTC Čakovca, koji je zatim za plasman među najboljih šesnaest pobijedio Tomislava Markotića iz Vodovoda Osijek, a u osmini finala ga je s 3:0 eliminirao Lovro Zovko iz GSTK Zagreba. Kolo prije, u šesnaestini finala, nakon što je bio drugi u skupini i s 3:2 nakon vodstva od 2:1 u setovima, ispao je i drugi igrač MSTC Čakovca Filip Godina, koji je ponovo propustio šansu za pomak na rang listi.

Među juniorima su se još natjecali i članovi Mihovljana Dominik Toplek i Niko Vidović, koji su bili treći u skupinama te Lovro Varga i Filip Vinković, koji su u svojim skupinama bili četvrti. Na turniru je još u kategoriji najmlađih kadetkinja igrala jedina predstavnica Šenkovca Rebeka Varga, koja je s dva poraza bila treća u svojoj skupini.

Naša županija nije imala predstavnike u kategorijama klinaca i klinceza te kadetkinja i juniorki. To zorno ocrtava sliku rada u našim klubovima, a rezultati pokazuju da, osim nekoliko pojedinaca, stagniramo pa i sve više zaostajemo čak i za klubovima iz naše regije, čiji mladi članovi redovito na takvim turnirima osvajaju pokale.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije