Vijesti / Sport
Sport
TK KOTORIPSKI BEGAČI U nedjelju kreće novo izdanje lige 'Tri mosta'

TK KOTORIPSKI BEGAČI U nedjelju kreće novo izdanje lige 'Tri mosta'

Trkački klub Kotoripski begači sada već tradicionalno, po četvrti put organizira Ligu 'Tri mosta' koja se trči uz derivacijski kanal HE Donja Dubrava po makadamskoj stazi. Liga kreće prvim kolom u nedjelju, 18. veljače u 10 sati, a ima ukupno 8 kola koja se održavaju tokom 8 uzastopnih nedjelja. Zadnje kolo je na rasporedu 8. travnja.

Dužine staza su 3.3 i 7.7 kilometara, a startnina za cijelu ligu iznosi 40 kuna za punoljetne trkače, dok je za maloljetne besplatna. Trči se u tri kategorije i to seniori/seniorke (rođeni 1979. i mlađi), veterani/veteranke (rođeni 1978. i stariji) te juniori/juniorke (rođeni 2000. i mlađi).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svaki natjecatelj može se prijaviti samo za jednu kategoriju koja se uzima u obzir prilikom bodovanja za ukupni plasman, a trči se na vlastitu odgovornost. Natjecatelji mlađi od 18 godina kod prijave moraju imati pismenu suglasnost roditelja, dok mlađima od 16 godina nije dozvoljen nastup na utrci od 7.7 kilometara, osim uz striktnu dozvolu roditelja.

Ukupni poredak određuje se zbrajanjem bodova pet najboljih plasmana te dodavanjem nagradnih bodova za upornost i to po jedan bod za svaki dodatni nastup. U slučaju istog broja bodova dvoje natjecatelja, redoslijed se određuje po boljem prosječnom vremenu sa svih nastupa. Ako se rezultati i tu podudaraju, odlučuje najbrži nastup.

Kotoripski begači za najbolje su osigurali i nagrade. Troje najboljih u svakoj kategoriji osvaja medalje, a za sve ostale, koji istrče najmanje 5 kola, osigurana je nagrada iznenađenja. Organizatori su za natjecatelje tokom svakog kola osigurali okrijepu na cilju.

Rekord staze dužine 3.3 kilometra u ženskoj kategoriji drži Ana Dobša (00:14:48) rezultatom iz 2017. godine, a rekord u muškoj kategoriji drži Marko Novak (00:11:29) rezultatom iz 2016. godine. Na duljoj stazi, onoj od 7.7 kilometara, ženski rekord drži Jasmina Ilijaš (00:33:58) rezultatom iz 2015. godine, a Igor Goričanec je 2016. godine postavio rekord u muškoj kategoriji (00:27:31).

15. travnja trčat će se 9. kolo koje je revijalnog karaktera, a ujedno je i termin proglašenja najboljih i prigodnog domjenka za kraj lige. Rezultati 9. kola ne ulaze u ukupni poredak.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!