Vijesti / Sport
Sport
STOLNI TENIS Međimurski stolnoteniski vikend

STOLNI TENIS Međimurski stolnoteniski vikend

U subotu i nedjelju međimurski stolnotenisači i stolnotenisačice ponovo su u punom pogonu, jer se nakon što su pauzirali prošle subote, ponovo nastavlja natjecanje u 1. Hrvatskim ligama. U HEP Superligi na rasporedu su utakmice 14. kola, u 1. HL za igrače i igračice 9. kola, a u Međimurskim ligama Međimurske novine 12. kola. Također, u nedjelju od 10 sati u maloj dvorani varaždinske Arene će se odigrati 4. Otvoreni regijski turniri za klince i klinceze te najmlađe kadete i najmlađe kadetkinje Regije Sjeverna Hrvatska na koje je prijavljeno četrnaestero članova naših klubova Kos-Kotoribe, Putjana i Šenkovca.

HEP Superliga žene

Igračice Hodošana svoje utakmice kao domaćin igraju nedjeljom, a u nedjelju od 12 sati u sportskoj dvorani hodošanske osnovne škole dočekuju Pulu. Puljanke, koje su se prošle subote pobjedom nad TIS-om uključile u borbu za četvrtu poziciju i doigravanje za prvakinje Hrvatske pa su u toj utakmici, bez obzira u kojemu sastavu domaće nastupale, favoritkinje. U 5. kolu su kao domaćin bile bolje od Hodošana i pobijedile rezultatom 4:2.

Obje partije za naše tada je dobila Paula Markati savladavši s po 3:2 Ljiljanu Janković i Josipu Zajec, po jedan set je Zajecovoj i Marti Vukelić uzela Mateja Ombla, a set je osvojio i par Markati/Ombla. Iako Hodošan još samo teoretski može opstati u ligi njegove igračice do samoga kraja prvenstva zaslužuju potporu iz gledališta, koju u nedjelju i očekuju.

1. Hrvatska liga istok muški

U 9. kolu sve 4 ekipe iz naše županije su domaćini. Od 11 sati Kos-Kotoriba dočekuje drugu ekipu osječkoga Vodovoda, koja nakon toga odlazi u Mihovljan gdje im utakmica s domaćinima počinje u 17 sati. Treći na tablici, Osječani su apsolutni favoriti protiv Kotoripčana, koje su u 3. kolu kao domaćini dobili s 4:0, a protiv Mihovljančana, koje su također pobijedili, s 4:1, će im biti znatno teže, jer su Nino Bujan i društvo sada u daleko većoj formi, nego na početku sezone.

MSTC Čakovec i Putjane imaju dvostruki program. Čakovčani u 11 sati u dvorani 3. Osnovne škole dočekuju Požegu od koje mnogo bolje stoje na tablici, a bili su uspješniji i na gostovanju kod Požežana gdje su pobijedili s 4:2, a te 2 partije im je pobjedama nad Filipom Godinom i Jakovom Jakelićem oduzeo Fran Mihaljević. Od 17 sati Požega bi trebala gostovati kod Putjana, koje su je s 4:3 u 3. kolu savladali u njihovoj dvorani. I njih je s 2 pobjede, nad Rinaldom Jurincem i Eugenom Šimonom, najviše namučio Mihaljević, a još 1 je dodao Luka Kovačević pobjedom nad Jurincem.

Putjančani se nadaju da će formu iz 3. kola, kada je Putjanama donio 2 pobjede, ponoviti njihov najbolji igrač Boris Preksavec te da će mu prema novoj pobjedi pomoći i Jurinec i Šimon. U prijepodnevnoj utakmici, u 11 sati, Putjane ne bi smjele imati većih problema protiv posljednjega na tablici, Graničara iz Slavonskoga Broda, a od 17 sati isto tako i MSTC Čakovec, jer su i jedni i drugi Brođane s po 4:0 savladali u gostima.1. Hrvatska liga istok žene

U 9. kolu igračice GSTK Preloga su slobodne, a Mihovljan i Šenkovec gostuju u Osijeku i Vinkovcima. Pretpostavljamo da protiv mlade ekipe Vodovoda neće imati probleme, jer su protiv njega bile uvjerljivo bolje u 3. kolu u svojim dvoranama pobijedivši s po 4:0. Igračice Lokomotive u prvom dijelu prvenstva nisu doputovale u Međimurje pa su utakmice izgubile bez borbe i kažnjene još oduzimanjem po 1 boda za svaku.

Prije toga incidenta su pobijedile GSTK Prelog, a nakon njega još i Koprivnicu, Kul pong iz Bjelovara i po drugi puta Preločanke, ali ipak ih naše ne bi smjele odveć respektirati. Jedino su upitnici u kojim će sastavima Mihovljan i Šenkovec put Slavonije!?

Međimurske lige Međimurske novine

U svih 7 liga na rasporedu su utakmice 12. kola. Rasporedi su u biltenu broj 5 na stranicama Međimurskoga stolnoteniskog saveza našega portala. U 1. ligi najinteresantnije utakmice bi mogle biti između Putjana Brida i MSTC Čakovca 2 te Čakovca 1 i Kos-Kotoribe 2, u 2. preloški gradski derbi Draškovca i GSTK Preloga 1, trećoj između Goričana 1 i Pujana 2, četvrtoj između Čakovca 5 i ZEN-Šenkovca 4, petoj Putjana 5 i Putjana 7, šestoj HE-DRE 3 i Putjana 6, a u 7. ligi su izvjesni svi pobjednici. Službeni termin odigravanja je u subotu u 17 sati, ali će se velika većina utakmica igrati u drugim terminima.

4. Otvoreni regionalni turnir

Na 4. Otvorenom turniru za najmlađe u nedjelju će se u Varaždinu natjecati 26 igrača i igračica iz klubova naše regije. U kategoriji klinceza od naših će igrati Hana Sović iz Kos-Kotoribe, klinaca Matija Volf iz Putjana te Mihael Hederić i Franko Gregurec iz Kos-Kotoribe, najmlađih kadetkinja Franka Mesarić iz Putjana, Rebeka Varga i Hana Jurinec iz Šenkovca te Nina Friščić i Nela Kovačić iz Kos-Kotoribe, a  najmlađih kadeta Teo Kolar iz Šenkovca, Marko Knez i Dorian Pišpek iz Kos-Kotoribe te Ivor Colev i Karlo Perčić iz Putjana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!