Vijesti / Sport
Sport
STOLNI TENIS U 2. Međimurskoj ligi vodeći dvojac bježi 10 bodova

STOLNI TENIS U 2. Međimurskoj ligi vodeći dvojac bježi 10 bodova

U 12. kolu Međimurskih stolnoteniskih liga Međimurske novine su s 15 pobjeda uspješniji bili domaćini. Zbog bolesti igrača su odgođene tri utakmice, a tri su završene maksimalnim pobjedama od po 10:0. Titule prvaka već se pomalo smiješe Goričanu 2 u šestoj i Donjem Vidovcu 3 u sedmoj ligi, koji su u svojim ligama sami na vrhu tablica s po 4 boda prednosti. U ostalim ligama se još uvijek vode borbe za prva mjesta između 2 ili više ekipa, a u 2. ligi Mala Subotica 1 i Nedelišće 1 pratnji bježe čak 10 bodova, ali su bodovno izjednačeni. U većini liga već se naziru i ekipe koje će ispasti u niži rang.

1. liga

Vodeći trojac ne posustaje pa pobjeđuje i odmarajući svoje najbolje igrače. U 12. kolu svi su bili domaćini i upisali sigurne pobjede. Mihovljan 3 Prima biro i bez Nine Bujana s 10:0 HE-DRU 1, Putjane Brid, uz po 2 pobjede Paule Markati, Borisa Preksavca, koji je igrao samo 2 partije,  te Eugena Šimona, sa 7:3 drugi sastav MSTC Čakovca, za koji je tricu napravio Filip Godina.

Trećeplasirani ZEN-Šenkovec 2 je bez Rinalda Jurinca i samo 1 partiju Matije Barića tricom Zorana Vidovića s visokih 8:2 slavio protiv Lopatinca 1, a tek 1 partiju više je u gostima kod Čakovca 1, za koji je tri pobjede upisao Karlo Jambor, dobili igrači Kos-Kotoribe. Vrijedan bod u borbi za ostanak, protiv Katexa, su osvojili igrači Mihovljana 2, a Čakovčane je tricom od poraza spasio Kristian Kovačić.

2. liga

Bodovno izjednačeni na vrhu Mala Subotica 1 i Nedelišće 1 su i nakon 12. kola neporaženi. Sobočanci su bez izgubljene partije, ali i 3 dobivene partije u 5 setova, savladali Hodošan 1, a Nedelišćani, za koje je tricu napravio Siniša Mesarić, su posljednjemu na tablici ŠŠK Čaku prepustili 3 partije.

Kos-Kotoriba 3 i Donji Kraljevec 2 su svoju utakmicu odgodili pa su se s njima na tablici izjednačili GSTK Prelog 1, koji je u gostima, uz tricu Dubravka Hozjaka, dobio Draškovec i ZEN-Šenkovec 3, koji je zahvaljujući trici Gorana Balića, osvojio bod kod Lopatinca 2, kojim je povećao šanse u borbi za ostanak.

3. liga

Vodeći Čakovec 2 od 7. kola bilježi samo pobjede, a u 12. su tricom Maria Uršanića i s po 2 pobjede Filipa Čabrajca i Gorana Spahije savladali četvrti sastav svojega kluba. U derbiju kola Goričan 1 je s visokih 7:3, uz tricu Igora Vesenjaka, pobijedio Putjane 2 pa su se bodovno izjednačili s njima, ali sa zaostatkom od 2 boda iza Čakovca 2.

S bodom zaostatka ih prati Čakovec 3, koji je tricom Zvonimira Turka u gostima bio bolji od Nedelišća 2, gurnuvši ga na rub ispadanja. Derbi sredine tablice između GSTK Preloga 2 i USTA Belice 1 tricom je u korist Preločanaca riješio Krešo Horvat, a utakmica između Dragoslavec Brega i Hodošana 2 je odgođena.

4. liga

Derbi su odigrali ZEN-Šenkovec 4 i Čakovec 5, a unatoč trici Danka Šimona za Čakovčane, pobijedili su Šenkovčani pa su zadržali priključak s vodećim Zasadbregom, koji je novim tricama Josipa i Nikole Magdalenića visoko porazio USTA Belicu 2. Glatku pobjedu, protiv kandidata za ispadanje Rozika biroa, upisao je Lopatinec 3 u kojemu je s 3 pobjede blistao Nenad Perko pa su se Lopatinčani bodovno izjednačili s Čakovcem 5.

U duelu ekipa iz donje polovice tablice Mihovljan 4 je u gostima tricama Vesne Wrane i Dražena Bubeka savladao Putjane 3 i preskočio ih na tablici, a za vrat im puše Mihovljan 5 kojemu je svojom trećom pobjedom bod protiv HE-DRE 2 donio Dominik Toplek.

5. liga

Vodeći Goričan 3 je kao domaćin jedva izvukao bod protiv Donjega Vidovca 1 pa su mu se na samo 2 boda zaostatka približile Putjane 5, koje su u klupskom derbiju bile bolje od Putjana 7. Grešku vodećega dvojca čeka Kos-Kotoriba 5, koja je uz novu tricu Stanislava Sovića savladala Putjane 4 MLD, a tu je i ZEN-Šenkovec 5, koji je odgodio utakmicu protiv Svete Marije 1. U preostaloj utakmici Mala Subotica 2 je i unatoč trici Branka Krčmara doma izgubila od Donjega Kraljevca  1 pa joj i dalje prijeti ispadanje u 6. ligu.

6. liga

Goričan 2 je uz dosta problema došao do pobjede u gostima kod GSTK Preloga 3, ali ima veliku prednost od 4 boda ispred USTA Belice 3, koja je lako došla do bodova protiv klinaca iz Kos-Kotoribe 6 i svoje pete ekipe, koja je osvojila bodove kod Donjega Vidovca 2, uz 3 pobjede Mislava Kočiša i po 2 Tomice Kosa i Filipa Mesarića. Derbi sredine tablice između HE-DRE 3 i Putjana 6 uz standardnu tricu Marte Novak su dobili Čakovčani, a Nedelišće 3 bez svojega najboljega igrača Maria Dokleje nije imalo šanse kod Svete Marije 2.

7. liga

Vodeći Donji Vidovec 3, za koji su u 12. kolu igrali Matija Lukša, Patrik Strbad i Mario Horvat, je zabilježio 'desetku' protiv klinaca iz Putjana 8 i ima prednost od 4 boda ispred Goričana 4, koji je lako dobio šestu klupsku ekipu i Čakovca 6, koji je bio slobodan. Lopatinec 4 je u gostima, uz tricu Josipa Novaka i dvice Martina Danjka i Alena Kovačića, bio bolji od GSTK Preloga 4 pa se uključio u borbu za drugo mjesto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!