Vijesti / Sport
Sport
ŠEF Udruge košarkaških trenera postao Čakovčanec

ŠEF Udruge košarkaških trenera postao Čakovčanec

Nakon što je njegov prvi izbor poništen, 47-godišnji Čakovčanec Saša Repalust opet je izabran za predsjednika onemoćale Udruge hrvatskih košarkaških trenera odnosno nasljednika popularnog Boška Božića. I ovaj put pobijedio je za samo jedan glas.

Nakon što je u listopadu nadjačao negdašnjeg reprezentativca i bivšeg trenera Cedevite Veljka Mršića (13:12), ali je sa Skupštinom poništen i taj izbor, lobisti široj sportskoj javnosti nepoznatog Repalusta, opet su bili jači (12:11).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I ovaj put pobijedio je poznatijeg trenera od sebe Šibenčanina Anđelka Matova (56), zaposlenika Cedevite. Znakovito je da su obojica kandidata rekla da žale što na njihovu mjestu nije nitko od naših poznatih trenera poput Repeše, Perasovića, Spahije, Anzulovića, Tabaka... jer bi pojedinci jakog imena lakše vodili bitku za zaštitu trenerskog ceha.

Nažalost, neki od njih rade u inozemstvu, no i kada ne zarađuju gastarbajterski kruh, većina njih nije zainteresirana za rad cehovske udruge koju čine 344 hrvatska trenera. A većina među njima su volonteri ili slabo plaćeni honorarci, dok je profesionalaca vrlo malo. No, za sve njih će se ovo novo vodstvo morati boriti, posebice da bi se popravilo stanje o kojem je govorio Miki Starčević iz Cedevite.

– Što će nam Udruga ako smo toliko mali i neutjecajni da ništa ne možemo. Niti možemo sudjelovati u odlučivanju oko izbora izbornika, niti se možemo izboriti za zaštitu ugovora trenera, a svih ovih godina ni sindikat trenera nitko nije spominjao. Ja sam kao trener profesionalac od 1988. godine, a imam staža 13 godina, tri mjeseca i 12 dana. Boris Gnjidić iz KK Dubrava se pak zapitao: – Nikad nismo dobili odgovor zašto se na razini HKS-a ne može provesti zaštita ugovora trenera kao što je to s igračima.

Pred Repalustom, trenerom KK Rudar iz Murskog Središća, rudarski je posao. Jer, ako sa svojim timom ništa od ovoga ne sprovede, pa tako i ono da nacionalna trenerska udruga dobije svog predstavnika u Stručnom savjetu HKS-a, onda će sve ovo što smo jučer čuli, kako je rekao član Udruge Robert Matijević, zapravo biti mlaćenje prazne slame. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!