Vijesti / Sport
Sport
MARIO NOVAK: 'Ni u jednom trenutku nisam sumnjao u naš uspjeh'

MARIO NOVAK: 'Ni u jednom trenutku nisam sumnjao u naš uspjeh'

Košarkaši Međimurja mirno su odigrali prvenstvo 2. muške lige Sjever u kojoj su od početka do kraja proveli na prvom mjestu uz tek jedan poraz. Još je preostalo gostovanje kod Bjelovara, a nakon toga treba vidjeti što i kako dalje s kvalifikacijama. Pitali smo trenera Maria Novaka za komentar posljednja dva susreta:

'U srijedu u 20.30 igramo u Bjelovaru zaostalu utakmicu koja je odgađana dva puta, prvo na zahtjev KK Bjelovar, a na drugu odgodu su utjecale vremenske (ne)prilike. Prošlo kolo smo lakše od očekivanog dobili utakmicu u Vrbovcu protiv KK Labrada (bili su nekompletni). Prvo mjesto smo potvrdili pobjedom na domaćem terenu protiv KK Ivančica.'Glavni konkurent je bio Bjelovar, no oni su zaredali porazima: 'U prvom djelu prvenstva KK Bjelovar nam je bio vjeran pratitelj i do utakmice u Čakovcu su bili uz nas jedina neporažena ekipa. Tu utakmicu u Čakovcu smo dobili u napetoj i neizvjesnoj utakmici. Tada smo mislili da će se prvenstvo rješavati u Bjelovaru s obzirom kako su igrali prvi dio, ali s početkom drugog djela prvenstva Bjelovar je zaredao s tri poraza i na taj način nam je dodatno olakšao osvajanje prvenstva.'

O kvaliteti Međimurja i kvaliteti lige Novak dodaje: 'Bez lažne skromnosti, KK Međimurje ove sezone ima najkvalitetniju ekipu i niti u jednom trenutku nisam sumnjao u našu kvalitetu i uspjeh. Naravno, sve to su mogle poremetiti ozljede. Što se tiče lige, kvaliteta lige već godinama opada, a ove godine je na najnižim mogućim granama s obzirom da su u ligu više (Prva muška liga) otišli KK Podravac i KK Grafičar koji su uz KK Međimurje zadnjih godina bili nosioci kvalitete Sjevera. Ove sezone jedva se skupilo osam klubova što je minimum za odigravanje i održavanje prvenstva.

Razlog svemu tome je teška financijska situacija u kojoj se nalaze klubovi, sve manje djece općenito i sve manje djece koja se bave sportom, a pogotovo košarkom. Nestaju ili su pred nestajanjem 'mali' klubovi, a to je jedan od razloga opadanja kvalitete ne samo na Sjeveru već je takva situacija u cijeloj Hrvatskoj.'Hoće li klub u kvalifikacije je iduća tema: 'Nakon naše zadnje utakmice moramo pričekati da završe ostale lige i tada će se znati svi prvaci u pet drugih liga. Nakon toga krajem travnja ili početkom svibnja prvaci igraju Završni turnir za popunu Prve muške lige. U ligu više idu dvije prvoplasirane ekipe, dok iz Prve muške lige ispadaju četiri posljednje ekipe. Hoćemo li igrati kvalifikacije ovisi o mnogo faktora, a konkretne odgovore ćemo imati kroz nekoliko tjedana. Kao sportaši i natjecatelji sigurno bismo htjeli sudjelovati i odmjeriti snage s ostalim prvacima, ali na neke stvari ne možemo utjecati.

Za kraj bih čestitao svojim igračima na osvajanju prvenstva Druge muške lige Sjever, zahvalio se Upravi kluba i svima onima koji su na bilo koji način pomogli i sudjelovali u našem uspjehu.'

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!