STOLNI TENIS Polufinala Ivora Coleva i Noe Vreska na 35. Kupu Rijeke

U nedjelju je u Rijeci odigran 35. Kup Grada, turnir iz kalendara Hrvatskoga stolnoteniskog saveza s koeficijentom 0,7, na kojemu je među 193 mlada igrača i igračica iz hrvatskih klubova nastupalo i devetero iz naših, od kojih su se Ivor Colev iz Putjana i Noa Vresk iz Mihovljana penjali i na pobjednička postolja.

Colev je bio treći u s 44 igrača najbrojnijoj kategoriji najmlađih kadeta. Do polufinala, gdje je u izjednačenoj igri s 3:1 izgubio od Milaka iz MGK Drave Žabnik, je došao laganim prvim mjestom u svojoj kvalifikacijskoj skupini, pobjedom od 3:1 u osmini finala nad Stepčićem iz Pule i s 3:2 u četvrtfinalu, nakon velike borbe, nad Ptičekom iz MGK Drave Žabnik.

Ivor Colev


Vresk je osvojio broncu među 33 kadeta, a u polufinalu ga je s 3:0, u izjednačenom prvom i trećem setu, eliminirao Milohanović iz Pule. Do polufinala je došao uvjerljivom igrom bez izgubljenoga seta u kvalifikacijskoj skupini, u osmini finala je s 3:0 izbacio Vidana iz Splita, a u četvrtfinalu Erjavca iz domaćih Srdoća.

Uz njega u kategoriji kadeta nastupio je i drugi Mihovljančan Antonio Bodalec, koji je drugim mjestom u skupini prošao kvalifikacije i u osmini finala ispao od člana Stubaka iz Stubičkih Toplica Stanišića. U kategoriji mlađih kadeta od igrača iz naših klubova igrom ždrijeba zajedno su u skupini bili Matija Strbat i Denis Toplek. Strbat je u borbi za prvo mjesto slavio s 3:0 (11:9, 11:9, 11:9), a u osmini finala s 3:2, nakon vodstva od 2:1, ispao od na kraju drugoplasiranoga Stočka iz STK Varaždina.

Toplek pak je u razigravanju najprije u šesnaestini finala s 3:1 dobio Kučka iz GSTK Zagreba, a zatim u osmini finala s 3:1 ispao od pobjednika kategorije, Stočkovoga klupskoga kolege Vinceka.

Drugim mjestom kvalifikacijsku skupinu je u kategoriji najmlađih kadetkinja prošla naša jedina igračica na turniru Franka Mesarić iz Putjana. Bila je druga u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a u osmini finala s 3:1 ispala od Gracije Kačavende, igračice Stubaka, a prvo mjesto je na kraju osvojila pobjednica Frankine skupine Larisa Putigna iz Pule.

Najslabije od naših u Rijeci su prošli juniori, redom igrači Mihovljana. Skupinu je, drugim mjestom, prošao samo Dominik Toplek, koji je bio na pragu plasmana u četvrtfinala, ali je osmini propustio vodstvo od 2:1 u setovima protiv Šplehara iz Malinske i ispao. Niko Vidović i Lovro Varga u svojim su skupinama osvojili treća mjesta pa nisu izborili plasmane u završnicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije