Vijesti / Sport
Sport
ROLAND TOMAŠIĆ kod ministrice Blaženke Divjak

ROLAND TOMAŠIĆ kod ministrice Blaženke Divjak

U ponedjeljak u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske održan je radni sastanak s temom uvođenja šaha kao izvannastavne školske aktivnosti u odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske.

Na sastanku su bili prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, prof. Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja, Roland Tomašić, predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza, velemajstor Alojzije Janković, tajnik Hrvatskog šahovskog saveza, i prof. dr. sc. Damir Medak, predsjednik Komisije za školski šah Hrvatskog šahovskog saveza.

Ministrica Divjak istaknula je da Ministarstvo znanosti i obrazovanja podržava uvođenje šaha u školski sustav Republike Hrvatske i prijedloge Hrvatskog šahovskog saveza za akreditaciju obrazovnog programa za šah i stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika.

Zajednički zaključak je da će se Hrvatski šahovski savez u suradnji s partnerskim školama javiti na predstojeće natječaje u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih te Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, kako bi se navedeni ciljevi postigli, donosi portal Hrvatskog šahovskog saveza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!