NIKOLA VINKO ‘Ponosno ću predstavljati domovinu, općinu i školu’

Od 2. do 9. svibnja 2018. u Maroku će se održavati međunarodna sportska Gimnazijada koju organizira ISF (Internacionalni sportski savez), a jedan od sudionika biti će Nikola Vinko iz Gradiščaka, učenik 2. gimnazije Varaždin i član Biciklističkog kluba Mura-Avantura iz Svetog Martina na Muri.

Pred skori odlazak u Maroko, razgovarali smo s Nikolom o kakvoj je gimnazijadi riječ, koji sport će on zastupati te naravno, što očekuje u silnoj međunarodnoj i svjetskoj konkurenciji.

– Od 2013. godine član sam Biciklističkog kluba Mura-Avantura, a učenik sam varaždinske 2. opće gimnazije, odjel za športaše.

Profesori su zapazili moje odlike i tako sam određen da u Maroko s još 18 kolega, predstavljam školu, kao jedini koji ću sudjelovati, odnosno natjecati se u biciklizmu iz škole i Hrvatske.

To ću činiti s ponosom prema domovini, općini i školi.

Vozit ću cestovnu utrku dužine 82 kilometra i premda u praksi više vozim brdski biciklizam, spreman sam za borbu za što bolji rezultat, pa i medalju, no svjestan sam kako mnogo toga utječe na nastup i onda naravno i poredak, rekao nam je Nikola, a s njime se slažu majka Marijana i brat Marko (na slici).

Nikola naglašava kako mu u pripremama i svemu ostalome puno pomažu škola, Općina Sveti Martin na Muri, BK Mura-Avantura, Terme Sveti Martin, Mreža M i Huni Bike Shop, a verbalno podržavaju kolege i prijatelji.

Uz Nikolu, u biciklizmu će se natjecati i njegova kolegica iz škole, Karla Kožić, članica BK Zadar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije