FOTO Davis Cup: Dodig i Mektić slavili, Hrvatska vodi 2:1 protiv Kazahstana!

Hrvatska Davis cup vrsta povela je 2:1 protiv Kazahstana u četvrtfinalnom dvoboju Davis cupa u Varaždinu nakon što je u subotu par Ivan Dodig – Nikola Mektić slavio nakon tri sata igre protiv Timura Habibulina i Aleksandra Nedovjesova s 6:7 (2), 6:4, 6:4, 6:2 te Hrvatsku samo još jedna pobjeda dijeli od plasmana u polufinale.

Bila je to deveta uzastopna pobjeda hrvatskih parova u dvobojima Davis cupa, sedma u nizu u kojoj je sudjelovao Ivan Dodig, dok je Nikola Mektić i u svom trećem nastupu još bez poraza u paru.

– Prvi put smo Nikola i ja igrali zajedno. U početku je bilo manjih problema, ali je zatim sve sjelo na svoje mjesto – rekao je Dodig, dok je Mektić dodao:

– Ništa nismo znali o Kazahstancima i morali smo se naviknuti na njihovu igru. Na kraju smo odigrali jako dobro.

Specijalisti za parove Dodig i Mektić su po prvi puta igrali zajedno i to je umnogome bio razlog gubitka prvoga seta, ali su se naši tenisači u nastavku posložili i slavili protiv uigranijeg, ali po plasmanima na ATP ljestvici puno slabijeg kazahstanskog para te odveli Hrvatsku na korak do polufinala.

Kazahstanci su bolje započeli dvoboj parova i već u prvom gemu Dodig je izgubio servis. Hrvatski par je uzvratio u četvrtom gemu za poravnanje 2:2, da bi već u sljedećem Dodig ponovno izgubio svoj početni udarac. Zahvaljujući ponajprije odličnoj igri Mektića u sljedećem gemu je nadoknađen zaostatak, da bi u ‘ie-breaku’ Kazahstanci posve dominirali i uzeli prvi set.

Igra hrvatskog para bitno se popravila u nastavku, nakon malo sporijeg početka probudio se i Dodig, pa je u sljedeća dva seta hrvatski par nije niti jednom izgubio servis, te je preokrenuo na 2:1 u setovima. I drugi i treći set su Dodig i Mektić dobili sa po 6:4, u oba seta im je bio dovoljan samo po jedan break i oba puta se to dogodilo kod rezultata 1:1 u gemovima. I u treći set je naš par ušao s breakom, opet u trećem gemu, a potvrdili su ga novim oduzimanjem servisa u za 4:1 nakon čega Kazahstanci nisu imali snage za povratak.

U nedjelju u 14 sati prvi će na teren Marin Čilić i Mihail Kukuškin, a bude li potrebno potom slijedi okršaj Borne Ćorića i Dmitrija Popka. Pobjednik ovog dvoboja ide u polufinalu na boljega iz dvoboja SAD-Belgija u kojem Amerikanci vode s 2:0 . Hrvatska će, ako prođe, biti domaćin polufinalnog susreta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije