MARTA NOVAK iz Križovca putuje na svjetsko natjecanje u Maroko

Najbolja sportašica Grada Mursko Središće, mlada atletičarka Marta Novak iz Križovca svoju kvalitetu i moć na testiranje stavlja u Maroku na svjetskoj Gimnazijadi, koje će se u svibnju održati u ovoj afričkoj državi.

Marta Novak je i dobitnica priznanja Perspektivna sportašica u 2017. godini u izboru Zajednici športskih udruga i saveza Međimurske županije. U Maroku će se natjecati kao predstavnica 2. opće gimnazije Varaždin, skupa sa svojih 19 kolega i kolegica, a u atletici zajedno s Rahelom Lešćak, a ukupno i s Nikolom Vinkom iz Gradiščaka, o kojemu smo na portalu eMedjimurje pisali prije par dana.

– Izuzetno mi je drago i ponosna sam što putujem u Maroko, gdje ću predstavljati svoju školu 2. opću gimnaziju Varaždin, svoj klub Atletski klub Sloboda Varaždin, Grad Mursko Središće, moj Križovec i naravno svoju domovinu Hrvatsku. U Maroku putujem na osnovu svojih dosadašnjih rezultata te kao izbor profesora i trenera.

Natjecat ću se u atletskoj disciplini utrka na 400 metara i ovog trenutka ništa ne znam o konkurenciji, ali znam kako ću sve učiniti da budem najbolja. Jedva čekam početak natjecanja koja će ujedno biti i mjerilo i potvrda mojih dosadašnjih rezultata u međunarodnoj konkurenciji, sigurna u sebe kaže Marta, a njezine želje su i želje njezinih roditelja Davora i Đurđice.

Marta veliku zahvalnost za sve što su činili i čine za nju daje trenerima Mariji Hižman i Marinku Šipošu. Moralno i materijalno joj osim roditelja pomažu škola, klub i Grad Mursko Središće, kojima je jako zahvalna već sada kao učenica 1. razreda varaždinske gimnazije, a bit će i nadalje.

Naravno, kako bi joj dobro došla pomoć svakog novog sponzora jer bi boravak u Maroku od 2. do 9. svibnja 2018. na međunarodnoj smotri gimnazijalaca i športaša bio ugod niji. Marta Novak s puno ponosa, entuzijazma i vjere u sebe do odlaska u Maroku brusi športsku formu i naravno dobro uči u školi, u Gradu Varaždinu gdje zbog atletike i stanuje i iz kojeg se uvijek rado vraća u svoj Križovec.

Naselje uz Muru, do sada poznato po NK Torpedu, ŠRD Verk, tvrtki Quadro, Ivanu Davidu Pavlici i Nikoli Nikici Tuksaru, a vjerujemo uskoro najviše po Marti Novak, koja se atletikom bavi od 2011. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije