KARATISTIMA Globusa rekordnih šest zlata s Prvenstva Hrvatske

>> KARATISTIMA Globusa rekordnih šest zlata s Prvenstva Hrvatske

U subotu i nedjelju u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u karateu za mlađe uzraste gdje je nastupilo 558 natjecatelja iz 83 hrvatska kluba. Na Prvenstvu Hrvatske nastupili su i mladi karatisti Globusa iz Čakovca i Male Subotice koji su postigli odličan rezultat osvojivši rekordnih 6 zlatnih medalja, a osim 6 naslova Prvaka Hrvatske, osvojene su i 1 srebrna, te 3 brončane medalje.

Ostvarenim rezultatima karatisti Globusa postali su najuspješniji klub na Prvenstvu Hrvatske. U uzrastu ml. učenika / ml. učenica ostvaren je stopostotni uspjeh – od troje natjecatelja (Laura, Aida, Petar) osvojena su tri zlata i prvo mjesto u poretku klubova, isto kao i u uzrastu ml. kadeta / ml. kadetkinja.



Zlatnu medalju i naslov Prvaka Hrvatske osvojili su Laura Strahija ml.učenice -32kg i učenice -32kg, Aida Trstenjak ml. učenice -28kg, Petar Slukić ml. učenici -38kg, Nika Žerjav ml. kadetkinje -40kg i Josip Slukić ml. kadeti -57kg.

Srebrnu medalju i naslov viceprvakinje Hrvatske osvojila je Ema Marčec ml. kadetkinje -40kg. Brončanu medalju osvojili su Jan Kovačić učenici -30kg, Sven Strahija učenici -46kg i Ana Filipović ml. kadetkinje +55kg.

Najuspješnija je bila Laura Strahija koja je opravdala svoje dosadašnje rezultate te je sigurnim nastupom i atraktivnim tehnikama postala dvostruka prvakinja Hrvatske (osvojila je zlato u svojoj uzrasnoj kategoriji i u starijem uzrastu). U finalu ml.učenica pobjeđuje protivnicu prije isteka vremena maksimalnim rezultatom 9:0. i s ukupnom bodovnom razlikom od čak 35:1



Aida Trstenjak također opravdava svoje dosadašnji odlične nastupe te završava svoje atraktivne borbe ukupnim skorom 17:1 u svoju korist i pobjedom od 4:0 u finalu. Petar Slukić je bio glavno iznenađenje pošto je tek prije nekoliko mjeseci ušao u uzrast mlađih učenika i debitirao na ovom prvenstvu, gdje bez izgubljenog boda osvaja zlato.

Petrov stariji brat, Josip Slukić u uzrastu mlađih kadeta osvaja zlato rutiniranim nastupom i atraktivnim tehnikama nadmoćno pobijedivši sve svoje protivnike također bez izgubljenog boda. Tako su isti dan dvojica braće postala Prvaci Hrvatske kao jedan od najmlađih i jedan od najstarijih natjecatelja na istom prvenstvu.



Ema Marčec i Nika Žerjav u kategoriji ml.kadetkinja -40kg borile su se za zlato u klupskom finalu nakon što su uvjerljivo svladale sve protivnice do finala. U napetom finalu zlato je ipak otišlo starijoj i iskusnijoj Niki, dok od Eme očekujemo da u budućnosti vlada tom kategorijom.

Jan Kovačić također u svom premijernom nastupu na Prvenstvu Hrvatske osvaja brončanu medalju, a Sven Strahija i Ana Filipović potvrđuju svoju kvalitetu brončanim medaljama i da nije bilo nesretnih okolnosti medalje bi sigurno bile većeg sjaja. Sven i Laura Strahija su također braća tako da su u obitelj ovaj vikend stigle čak tri medalje.



Peto mjesto osvojili su Emily Beti i Lovro Farkaš, a nastupili su još i Nikola Topličanec, Timo Vlahek, Tea Lena Špoljarić i Lana Blagus. Mlade natjecatelje na prvenstvu je vodio naš odličan trenerski tim: Mladen Vizinger, Dejan Slukić, Tomislav Magdalenić i Berislav Maksimović. Ovim rezultatima mladi karatisti još su jednom pokazali da se trud na treninzima, te upornost natjecatelja, trenera i roditelja isplati.

Iz karate kluba Globus zahvaljuju se Gradu Čakovcu, Međimurskoj županiji te svim ostalim sponzorima, donatorima i prijateljima kluba na pomoći i podršci u svakodnevnom radu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije