U NEDELIŠĆU najmasovnije gimnastičko natjecanje u Hrvatskoj

>> U NEDELIŠĆU najmasovnije gimnastičko natjecanje u Hrvatskoj

Rekordnih 550 natjecatelja iz cijele Hrvatske sudjeluje na 8. Aton kupu, gimnastičkom natjecanju namijenjenom mladim gimnastičarkama i gimnastičarima iz rekreativnog programa kojima je to prvo ozbiljnije natjecanje. Nacionalni gimnastički centar Aton u Nedelišću na osmom izdanju Aton kupa ‘okupirali’ su osim brojnih natjecatelja i njihovi treneri, roditelji pa i cijele obitelji.



Aton kup se održava u pravim gimnastičkim uvjetima, a cilj je potaknuti nekog od vježbača da se iz rekreativnog prebaci u ozbiljno treniranje te da kasnije izraste u vrhunskog gimnastičara. Na svečanom otvorenju načelnik Općine Nedelišće Darko Dania kazao je kako je izgradnjom NGC Aton-a cijela općina počela živjeti gimnastiku.



‘Veseli me što je svake godine sve više natjecatelja, a Općina Nedelišće bit će dobar domaćin svim gimnastičarima’, rekao je Dania. Predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec naglasio je kako gimnastika doživljava svoj uzlet i rast popularnosti, a to potvrđuje podatak da se sve veći broj djece odlučuje baviti upravo ovim bazičnim sportom. Ujedno je zaželio i dobrodošlicu dvama novim članovima HGS-a, K.A.O.S-u iz Jastrebarskog i GK Umag.



Domaćin natjecanja je GK Marijan Zadravec Macan, a sportski direktor čakovečkog kluba Mario Vukoja nije krio oduševljenje velikim brojem sudionika iz cijele države. ‘Svako dijete koje se bavi ne samo gimnastikom, već bilo kojim sportom je pobjednik’, izjavio je Vukoja. Najavio je i kako se vrlo ozbiljno razmišlja da Aton kup sljedeće godine traje dva dana jer zbog velikog broja sudionika organizacijske mogućnosti za jedan ovakav event u jednom danu su maksimalno iskorištene.



‘Angažirani su svi naši treneri i djelatnici Atona pa sve ide kao po loju’, rekao je. Na 8. Aton kupu sudjeluje 100-tinjak članova Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, a o njihovim rezultatima bit ćete izvješteni nakon završetka natjecanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije