STOLNI TENIS U Međimurskim ligama tri titule ekipama Goričana

Odigravanjem 18. kola u prvih 6 i 21. kola. u 7. ligi završena je sezona u Međimurskim stolnoteniskim ligama Međimurske novine, 22. u samostalnoj Hrvatskoj od obnove županijskoga saveza 1996. godine. Brojem od 67 ekipa, zajedno s prethodnom, bila je četvrta po brojnosti, a s 343 igrača i igračica, koji su odigrali bar 1 partiju, također jedna od masovnijih. Da nije bilo nekih spornih utakmica i u 4 slučaja uredovanja Liga odbora bila bi na visokoj razini i što se tiče discipline i pridržavanja propozicija, koje će za iduće sezone trebati doraditi radi što veće regularnosti, kojoj bi svojim ponašanjem trebale doprinijeti i ekipe uključene u natjecanje.

Fenomen ove sezone su čak 3 prva mjesta ekipa iz Stolnoteniskoga kluba Goričan i već deseta osvojena titula prvaka druge ekipe STK Šenkovca, u ovoj sezoni pod nazivom ZEN-Šenkovec.

ZEN-Šenkovec 2 (Matija Barić, Rinaldo Jurinec, Zoran Vidović, Božidar Krnjoul i Maja Trupković) je prvo mjesto u 1. ligi osvojio u ‘mrtvoj’ trci s Mihovljanom 3 Prima biroom, s kojim je osvojio isti broj bodova, a u njegovu korist su presudili tek za 1 set bolji rezultati u međusobnim susretima. Samo 2 boda manje su osvojile Putjane Brid, koje su završile na trećoj poziciji, a iz lige ispadaju Mihovljan 2 i Lopatinec 1.

I u 2. ligi se vodila “mrtva” trka, između Nedelišća 1 i Male Subotice 1, koja je, na žalost, prekinuta kaznenim bodom Sobočancima zbog nastupa protiv sa samo 2 igrača nekompletnoga Lopatinca 2, što propozicije ne dozvoljavaju, čime su su Nedelišće 1 (Siniša Mesarić, Krešimir Tkalčec, Franjo Vrtar, Alen Veseli, Dejan Tkalčec) došle u odlučujuću prednost i osvojile titulu. Na trećem mjestu su završili igrači Kos-Kotoribe 3, za 2 boda bolji od GSTK Preloga 1, kojega je koštao poraz od u finišu prvenstva osjetno pojačanoga Hodošana 1, a iz lige ispadaju Lopatinec 2 i ŠŠK Čak.



Goričan 1 (Igor Vesenjak, Dario Grd, Josip Đuran, Damir Čakmazović) je za 1 bod na čelu 3. lige nadmašio drugo plasirane Putjane, a za 2 treće plasiranoga Čakovca 2 i osvojio najvažniju titulu od gorčenskih ekipa. Ta 3 sastava su prvenstvo završila s velikom prednošću pred četvrto plasiranim Čakovcem 3, koji pak je za velikih 5 bodova nadmašio peto plasiranoga GSTK Preloga 2. Na dnu su s velikim zaostatkom završili Nedelišće 2 i Dragoslavec Breg, koji ispadaju u 4. ligu.



Prvak 4. lige je Zasadbreg (Nikola Magdalenić, Josip Magdalenić, Marko Pergar, Josip Merlak, Dušan Sabolčec), čiji su igrači poraženi samo u 1. kolu, i to od na kraju drugo plasiranoga ZEN-Šenkovca 4, kojega je, uz poraz od Zasadbrežana u uzvratu, na bod zaostatka na kraju pomaknuo neriješeni ishod u 3. kolu s na kraju treće plasiranim Čakovcem 5. Iz lige ispadaju ekipa stolnoteniskih romantičara iz Čakovca Rozike biroa i USTA Belica 2, koja u prvenstvu nije osvojila niti bod.



Goričan 3 (Željko Blažek, Dejan Gudlin, Patrik Bašnec, Siniša Dvorski, Ivica Vražić, Nikola Pavlic, Boris Andročec) je bez izgubljene utakmice, a s 6 neriješenih ishoda, komotno osvojio prvo mjesto u 5. ligi. Velika borba do zadnjega kola se vodila za 2. mjesto i plasman u 4. ligu na kojemu je na kraju završila Kos-Kotoriba 5, a rezultati u međusobnim susretima ekipa s istim brojem bodova su odlučili da treće budu Putjane 5, a četvrti ZEN-Šenkovec 5. Iz lige ispadaju deseto plasirana Mala Subotica 2 i deveto plasirani ‘Međimurski lepi dečki’ iz Putjana 4, koji su za osmo plasiranim Donjim Kraljevcem 1 zaostali samo 2 boda.



S 2 boda prednosti pred USTA Belicom 3 titulu prvaka 6. lige su osvojili igrači Goričana 2 (Darko Gotal, Ivica Marton, David Bašnec, Matija Markušić, Drago Šavora, Josip Bašnec, Leon Mesarić), a iza Beličanaca na trećem je mjestu završila HE-DRA 3, koja pak je za 2 boda na tablici pobjegla Goričanu 5. Iz lige ispadaju Sveta Marija 2 i Kos-Kotoriba 6.



U 7. ligi se natjecalo 7 ekipa, koje su prvenstvo odigrale trokružno. Prvaci su najiskusniji među njima, igrači Čakovca 6 (Rajko Pomor, Dragan Jelenić, Marijan Cerovec, Dinko Jožić, Ivan Fodor), s bodom više od Donjega Vidovca 3. Te 2 ekipe će u idućoj sezoni igrati u 6. ligi, a na sedmom je mjestu završio Goričan 6, koji je 2 od 16 poraza doživio bez borbe, i to protiv istih protivnika, klinaca iz Putjana 8.



Na kraju moramo spomenuti i najuspješnije pojedince na čijemu je čelu Dina Ratajec iz ZEN-Šenkovca 5 u 5. ligi, koja je od 48 partija dobila svih 48. Tek 1 poraz je doživio Nikola Magdalenić iz Zasadbrega u 4. ligi, po 3 Boris Preksavec iz Putjana Brida u 1. ligi i Stanislav Sović iz Kos-Kotoribe 5 u 5. ligi, a po 4 Matija Barić iz ZEN-Šenkovca 2 u 1. ligi, Igor Vesenjak iz Goričana 1 u 3. ligi i Dragan Jelenić iz Čakovca 6 u 7. ligi.

Gledamo li pojedinačne rezultate s druge strane i rangiramo poredak prema broju pobjeda najuspješniji s 53 pobjede je Nikola Magdalenić (Zasadbreg), 50 je upisao Dragan Jelenić (Čakovec 6), 48 Matija Barić (Zen-Šenkovec 2), Danko Šimon (Čakovec 5) i Dina Ratajec (ZEN-Šenkovec 5), 47 Stanislav Sović (Kos-Kotoriba 5), 45 Josip Magdalenić (Zasadbreg), po 44 Ivica Pongračić (Mala Subotica 1), Siniša Mesarić (Nedelišće 1) i Dubravko Hozjak (Prelog 1), 43 Dario Grd (Goričan 1) i Dražen Šoltić (Putjane 5), 42 Nino Bašek (Mala Subotica 1), po 41 Ivica Hajdinjak (ZEN-Šenkovec 4) i Matija Lukša (Donji Vidovec 3)…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije