FOTO I VIDEO Igor Goričanec pobjednik Polumaratona Zrinskih!

>> Start 2. Čakovečkog polumaratona Zrinskih (Nedjelja, 29.3.2018.)
>> Proglašenje najboljih na 2. Čakovečkom polumaratonu Zrinskih (Nedjelja, 29.3.2018.)

U nedjelju 29. travnja, tijekom obilježavanja Dana Međimurske županije održan je II. čakovečki Polumaraton Zrinskih, atletska utrka u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

U duljini od 5 kilometara za građanstvo i 21 kilometar polumaratona trkači su prolazili gotovo svim kvartovima i ulicama grada Čakovca.



Start obije utrke bio je u 10 sati, a obilježen je gradonačelnikovim riječima podrške te znakom topa Zrinske garde.

– Prije svega bitno je druženje, uspomene i iskustva koje će ostati svim sudionicima, a ove godine okupilo ih se još i više nego prošle, rekao je gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač.

Utrka od 5 kilometara za građanstvo završila je na Trgu Republike dok su polumaratonci nastavili s ostalih 16 kilometara.

– Zasigurno je ovo rekordan odaziv, nastupilo je oko 500 sudionika. Trčanje je postalo veoma popularno te su ovaj događaj ljudi vrlo brzo prihvatili, rekao je predsjednik Atletskog kluba Međimurja Mario Dobša.

Pobjednici polumaratona koji su iza sebe ostavili 21 kilometar su Igor Goričanec iz Svete Marije, pobjednik i I. čakovečkog Polumaratona Zrinskih, Alen Čretni iz Lepoglave zauzeo je drugo mjesto, a treće mjesto pripalo je Tomislavu Lepanu iz Zagreba. U toj kategoriji sudjelovalo je 279 trkača.

Prva od djevojka u cilju bila je Paula Šimunčić iz Varaždina, druga za njom utrčala je Ana Štefulj iz Zagreba i Martina Bezek iz Murskog Središća.

U utrki građana od 5 kilometara prvi je kroz cilj prošao Mladen Ignac iz Murskog Središća, zatim Marko Čaić iz Velike Gorice te Edi Petak iz Bedenca. Prva djevojka u utrci od 5 kilometara u cilj je ušla Nina Dobša iz Čakovca, zatim Marija Kosi iz Varaždina i treća Ivana Pejić iz Čakovca. Čestitamo pobjednicima!

>>> Kompletni rezultati čakovečkog Polumaratona Zrinskih (PDF)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije